JO 2016. Dacă Michael Phelps ar fi o țară, pe ce loc s-ar situa?

Data publicării:
phelps se bucura

  

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Jurnaliștii de la The Thelegrapf au întocmit un clasament all time pe medalii de aur la Jocurile Olimpice, conform căreia dacă Michael Phelps ar fi o țară, acesta ar sta destul de bine, s-ar situa pe locul 39, la egalitate cu Etiopia, cu 21 de medalii. Sportivul ar fi peste țări precum Argentina, 18 medalii, Austria, 18 medalii, Jamaica, 17 medalii, sau Coreea de Nord, 14 medalii.

Michael Phelps a cucerit 3 titluri olimpice în ultimele patru zile, la Rio de Janeiro.

Înotătorul a reușit să câștige, duminică, proba de 4x100 m liber din cadrul JO 2016, alături de ștafeta Statelor Unite. Phelps a înotat în al doilea schimb și a fost cronometrat în 47sec.12/100, contribuind la victoria echipei americane, cu timpul total 3min.09sec.92/100.

În cadrul întrecerilor programate marți la arena acvatică de la Rio, Michael Phelps s-a impus mai întâi în proba sa favorită, cea de 200 m fluture, în care a cucerit două titluri olimpice, în 2004 și 2008, înainte de termina pe locul secund la Londra, unde a fost devansat surprinzător de sud-africanul Chas Le Clos. Americanul și-a luat revanșa la jocurile de la Rio, câștigând aurul olimpic în fața adversarului Chas Le Clos.

Michael Phelps a concurat apoi în finala de la 4x200 m liber, alături de ștafeta americană, din care au mai făcut parte Conor Dwyer, Townley Haas și Ryan Lochte. Cei patru s-au impus în 7min.00/100.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri