Spirit olimpic. Două atlete au terminat pe ultimul loc o cursă după ce s-au ajutat reciproc

Data publicării:
Athletics - Olympics: Day 11
RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 16: Abbey D'Agostino of the United States (R) is assisted by Nikki Hamblin of New Zealand after a collision during the Women's 5000m Round 1 - Heat 2 on Day 11 of the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium on August 16, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Ian Walton/Getty Images)

Două atlete au fost lăudate pentru spiritul olimpic de care au dat dovadă în timpul cursei de 5.000 de metri, când după ce s-au ciocnit s-au ajutat reciproc pentru a termina cursa. După ce americanca Abbey D’Agostino s-a accident mai serios în urma ciocnirii cu nouă-zeelandezei Nikki Hamblin, aceasta din urmă ridicat-o în picioare și a rămas în urmă pentru a o ajuta, relatează The Guardian

Athletics - Olympics: Day 11
Foto: Gulliver/Getty Images

Cele două atlete mai aveau patru ture până să termine cursa de 5.000 de metri de la Rio, când s-au lovit una de cealaltă. Hamblin, care se afla în mijlocul mai multor atlete, s-a împiedicat și a căzut, iar D’Agostino,care alerge direct către ea, s-a împiedicat și a căzut și ea.

Foto: Gulliver/Getty Images
Foto: Gulliver/Getty Images

D’Agostino s-a ridicat prima și văzând că adversara ei este încă l-a pământ a ajutat-o să se ridice. După câteva momente însă, piciorul drept al americancei a început să cedeze și în curs timp a căzut iar la pământ.

Nikki Hamblin s-a oprit din alergat și s-a întors către Abbey D’Agostino. Cele două s-au îmbrățișat, moment care a fost surprins de camere de filmat și de fotografiat de la eveniment și care a deveit viral pe internet.

Când am căzut nu am știu ce se întâmplă. De ce am căzut? Și dintr-o dată am simțit o mână pe umărul ca și cum îmi transmitea să mă ridic, să termin cursa. Sunt foarte recunoscătoare lui Abbet pentru ce a făcut pentru mine. Fata asta este spiritul olimpic întruchipat. Nu ne cunoșteam până acum. Nu este minunat?Când o să îmi amintesc de Rio nu o să îmi amintesc pe ce loc am terminat ci acel moment. Uneori trebuie să îți amintești că să fii un om bun este mai important. Dacă nu aș fi așteptat-o sau nu aș fi încercat să o ajut aș fi ajuns cu 10-15 secunde mai devreme la finish, mai contează?”, a spus Niki Hamblin.

Cele două atlete au terminat pe ultimul loc cursa și s-au îmbrățișat din nou, înainte ca D’Agostino să fie luată într-un scaun cu rotile de pe teren pentru tratament.

Deși nu au obținut timpul necesar pentru finală, ambele au fost incluse în finala de vineri după ce echipele din care fac parte au protestat.

Nu este clar dacă Abbey D’Agostino va putea să concureze, sau este prea grav accidentată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri