C. T. Popescu despre criticile Janei Novotna la adresa Simonei Halep: Culmea, ea a fost o jucătoare insipidă. A vrut să-și verse frustrarea

Data publicării:
Simona Halep Australian Open 2015 - Guliver GettyImages 1

După părerea mea, psihicul e foarte bun acum la Simona, în ciuda nenorocirii pe care a avut-o în familie. A reușit să depășească acest șoc și cred că nici măgăria pe care a produs-o o anume Jana Novotna – jucătoare de top în anii 90 – care a spus ceva de necrezut, rar am văzut o declarație mai urâtă de la o sportivă profesionistă. Doamna Novotna declară că e bună Simona Halep, dar că nu-și va aduce aminte nimeni de ea peste ani, pentru că nu e 'wow!'. Și Traian Băsescu este mai argumentat atunci când încearcă să rezolve, cu trasul la Revoluție al procurorului Nițu, acuzația lui de șantaj din momentul de față. Și Traian Băsescu e mai argumentat. Argumentul e că nu e 'wow'. Păi unde suntem? La un podium, ceva, unde miss e o miss-ă și se uită la ea adolescenții cu acnee și e 'wow' sau nu e 'wow'?”, a argumentat jurnalistul.

Culmea e că această distinsă Novotna a fost ea însăși, de fapt asta e și explicația pentru mine, a fost ea însăși o jucătoare cenușie, insipidă, practicantă a unui tenis care cu adevărat nu a lăsat amintiri. Dumneavostră știți de Jana Novotna? De Martina Hingis ați auzit? Cu siguranță! De Gabriela Sabatini? E, vedeți? Jucătoare din aceeași perioadă. De această doamnă de care n-a auzit nimeni, cu jocul ei gri-forfotă, nervos și deloc spectaculos, pentru că lumea a uitat-o, a vrut să-și verse frustrarea asta, veninul, asupra Simonei. Când? Cu câteva ore... Poți să ai părerea asta, dar nu puteai să mai aștepți eventual să termine turneul? Cum să faci tu, o profesionistă, să comiți o asemenea agresiune psihică asupra unei alte jucătoare când ea se pregătește să intre pe teren cu numărul 1 mondial?”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Citiți și
Simona Halep, moral excelent înaintea meciului cu Serena Williams de la Indian Wells
Simona Halep a uimit din nou spectatorii cu lovitura reușită

Dar eu cred că Simona va trece și peste această ticăloșie a acestei cucoane. Am văzut-o foarte stabilă psihic în meciurile grele pe care le-a avut, n-are ce pierde. A ajuns ca și anul trecut în semifinale, nu pierde niciun punct. Deci e în grafic în raportul cu turneul de la Indian Wells. Joacă cu numărul 1 mondial, poate să dea tot ce are mai bun, să joace cel mai bun tenis al ei, fără niciun fel de crispare, fără să se gândească la scor”, a subliniat el.

Jurnalistul a amintit că, în acest meci, cheia este serviciul Simonei Halep.

Dacă ea reușește un serviciu ca acela din primul meci de la Singapore, când a bătut-o 6-0, 6-2 pe Serena Williams, acolo cheia a fost serviciul. A servit fabulos, și primul și al doilea set. Dacă reușește un procentaj în jur de 70% în primul serviciu și un serviciu doi, când e cazul, suficient de înalt și suficient de apăsat ca să nu-l poată ataca fiara, că fiara când te simte fricoasă intră imediat doi pași în teren și ți-o dă de nu știi de unde ți s-a tras, n-ai timp nici să ieși din bocanci. Toată cheia este în serviciul Simonei, pe care l-am văzut oscilant în acest turneu. Să sperăm că mâine dimineață va servi bine”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. 

Citiți și
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Indian Wells
VIDEO. Simona Halep, punctul meciului în victoria împotriva Karolinei Pliskova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri