Calcule pentru baraj. Victoria cu Ungaria nu este suficientă

Data publicării:
127980 127980 piturca romania meci bun 1

În acest moment, România ocupă poziția a cincea în topul celor mai bune locuri secunde din preliminarii, depășind Muntenegru, Suedia, Bulgaria și Norvegia.

Echipa lui Pițurcă s-a apropiat și de Franța (locul 4), care n-a izbutit mai mult de un 0-0 în Georgia. România poate pierde însă ușor acest loc favorabil, deoarece ultimele patru clasate dintre primele opt locuri secunde sunt despărțite de o marjă infimă: numai trei puncte.

Cum se aleg participantele la baraj

Câştigătoarele celor nouă grupe preliminare din Europa se vor califica direct la turneul final din Brazilia, iar cele mai bune opt formaţii (din nouă) clasate pe locurile secunde vor disputa meciuri de baraj tur-retur, pe 15 şi 19 noiembrie. Una dintre cele nouă va fi ghinionista care ratează barajul, deși a obținut locul secund în grupă. Învingătoarele din aceste meciuri de baraj se vor califica la Cupa Mondială din 2014. Tragerea la sorţi a partidelor de baraj va include patru capi de serie, aleși în funcţie de clasamentul FIFA de pe 17 octombrie.

De ce avem nevoie de nouă puncte în ultimele meciuri

În acest moment, România nu se bucură de o poziție bună în clasamentul FIFA, dar nouă puncte până la finalul preliminariilor, contra Turciei (A), Andorrei (D) și Estoniei (A) ne pot propulsa mai sus, peste țări ca Suedia, Muntenegru, Norvegia sau Franța. Sigur, depindem și de rezultatele indirecte din celelalte grupe. În clasamentul locurilor secunde nu se iau în calcul punctele obţinute de echipe cu ultima clasată din grupă. În cazul României, este vorba de Andorra.

Îi depășim doar pe bulgari - șanse minime să fim cap de serie

Dacă vom obține statutul de cap de serie, cei mai probabili adversari ar fi Franţa, Ucraina, sau Bulgaria, în vreme ce lipsa acestui statut ne-ar scoate în față naționale precum Croația, Grecia sau Portugalia. În clasamentul FIFA pe luna august, România era pe locul 33. Dintre echipele care pot ajunge, teoretic, la baraj, doar Bulgaria se află sub noi, pe poziția a 53-a. Nouă puncte în ultimele trei etape ne-ar putea aduce în top 25, mult mai aproape de statutul de cap de serie.

Clasamentul locurilor doi din grupele preliminare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri