Coasta de Fildeș a câștigat Cupa Africii. Reacția lui Didier Drogba, absent de pe teren

Data publicării:
384256 384256 barry

 

Portarul Boubacar Barry, la ultimul meci pentru națională, a fost marele erou al serii. A apărat ultima lovitură de departajare a ghanezilor, apoi a marcat golul victoriei.

În finala de la Bata, scorul a fost egal după 120 de minute, 0-0. Au urmat loviturile de departajare și ivorienii le-au ratat pe primele două, prin Bony și Tallo, în vreme ce ghanezii au înscris, conducând cu 2-0.

Acquah și Achempong au ratat însă următoarele două lovituri ghaneze și egalitatea s-a păstrat apoi în următoarele șase runde de șuturi. S-a ajuns în situația în care, după ce executaseră toți cei zece jucători de câmp ai celor două formații, scorul să fie egal, 8-8.

Au urmat la rând cei doi portari și primul a tras Brimah Razak, portarul în vârstă de 26 de ani al divizionarei secunde spaniole Mirandes.

În fața sa, Boubacar Barry, 35 de ani, de la Lokeren, din Belgia. Fusese rezervă tot turneul și în finală a apărat pentru că în semifinale s-a accidentat titularul, Sylvain Gbohouo. Și Barry a parat șutul lui Razak, apoi a acuzat o accidentare la mână, înainte să execute la rândul său o lovitură de departajare.

Până la urmă și-a revenit și a executat perfect, aducând titlul reprezentativei sale, al doilea după cel din 1992. Astfel, a devenit erou pentru țara sa în chiar ultima partidă pentru prima reprezentativă, la 35 de ani Barry anunțând încă de la startul turneului că se va retrage.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri