Echipa Fed Cup a României s-a întors acasă. Irina Begu: Am fost unite, de aceea am reușit calificarea în Grupa Mondială

Data publicării:
sosire fed cup 21 aprilie

Actualizare 12.45. La întoarcerea din Canada Irina Begu a acordat o declarație în exclusivitate pentru Digi24.

Ne simţim foarte bine. Mă bucur că am fost alături de fete, că fac parte din această echipa şi că am pornit pe acest drum acum un an. Am fost unite și de aceea ne aflăm în această grupă.

Ţinand cont că am jucat acolo, a fost mult mai greu, dar au fost foarte mulți români. Am simțit susținerea lor din prima clipă.

Meciul meu a fost foarte greu și îmi pare rău că am pierdut în decisiv, dar fetele s-au descurcat de minune, Alexandra și Andreea, și au adus victoria.

Andreea a aflat cu o oră înainte de meci, pentru că eu am încercat să joc în acea zi, dar după antrenament mi-am dat seama că nu sunt 100% și cel mai bine să intre o jucătoare aptă fizic. Am hotărât cu echipa și împreună am luat decizia ca Andreea să joace. A fost surprinsă și nu-i venea să creadă ca trebuie să intre în teren. Mă bucur că a scăpat foarte repede de emoții și a reușit să câștige partida.

Bouchard a fost afectată de critici?

Bineînţeles. E o jucătoare care nu arată foarte mult și nu-ți dai seama. Sigur au afectat-o, pentru că nu e ușor ca presa să-ți sară în cap și să-ți spună că nu ai procedat corect. Din ce am înțeles, nici cu echipa nu e într-o relație foarte bună. Fiind meci pe echipe, e mult mai greu”, a declarat Irina Begu.


Este un rezultat frumos, pe care l-am dorit. Ne-am dus hotărâte și am câștigat. Determinarea și dorința de a câștiga a făcut diferența”, a declarat Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei.

„Suntem emoționate. A fost o atmosferă incredibilă la Montreal. Publicul a venit în număr foarte mare și ne-a ajutat să câștigăm. A fost experiență unică și o atmosferă care ne-a ajutat.

Eram sigură că o să mă întrebați de momentul în care Genie Bouchard nu a vrut să dea mâna cu mine. A fost un moment ciudat. Ea mi-a zis că e o superstiție de-a ei și că nu a făcut-o la adresa mea. Mi s-a părut un gest lipsit de fair play, în contradicție cu Fed Cup. Ne-am dorit foarte mult să ajungem în Grupa Mondială. Acum suntem o forță și a ieșit bine. Acum ne bucurăm și vom vedea ce va fi”, a spus Alexandra Dulgheru.

A fost un meci foarte emoționant. Nu mă așteptam să joc cu Bouchard. Am avut o oră să pregătesc meciul. Echipa a fost incredibilă. Publicul a fost incredibil”, a declarat Andreea Mitu.

„Mulțumesc echipei că m-a protejat și m-a ajutat să mă recuperez după accidentare. Acum sunt 100% aptă. Vreau să le felicit pe Andreea și pe Alexandra pentru cum au evoluat. Este bine că am reușit să câștigăm fără Simona Halep și fără Monica Niculescu. Vom vedea ce va fi în Grupa Mondială. Acum nu ne gândim cu cine vom juca”, a declarat Irina Begu.

„Dacă vom continua cu lucrurile pe care le facem acum și cu motivația pe care o avem, vom obținem rezultate foarte bune”, a declarat și Raluca Olaru.

România s-a calificat în Grupa Mondială a Fed Cup. Scor final în confruntarea cu Canada: 3-2

România a urcat cinci poziţii după întâlnirea câştigată în Canada, şi se află pe locul 7, cu 5.912.50 puncte, în clasamentul Fed Cup, scrie digisport.ro.

De acest clasament se va ţine cont la tragerea la sorţi a partidelor din sferturile de finală ale Cupei Federaţiei, ediţia 2016. Astfel, România va face parte din urna a doua, alături de Franţa, Olanda şi Elveţia, adversara tricolorelor urmând a fi stabilită din urma capilor de serie, din care vor face parte Cehia, Rusia, Italia şi Germania.

După întâlnirile ce au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în Fed Cup, primele zece poziţii ale clasamentului sunt ocupate de următoarele naţiuni: 1. Cehia (28.890 puncte), 2. Rusia (18.145), 3. Italia (17.625), 4. Germania (13.840), 5. Franţa (7.817.50), 6. Olanda (5.922.50), 7. România (5.912.50), 8. Elveţia (5.675), 9. Australia (5.122.50), 10. Serbia (4.870).

Canada, învinsă de România în play-off-ul Fed Cup, a coborât de pe locul 9 pe 12, având 4.182.50 puncte.

Cehia şi Rusia vor disputa în 14 şi 15 noiembrie finala actualei ediţii a Cupei Federaţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri