Fed Cup. Debut cu stângul pentru România

Data publicării:
irina begu fed cup

FOTO: digisport.ro

Jucătoarea Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda (260 WTA), în primul meci al întâlnirii de la Montreal dintre Canada şi România, din play-off-ul pentru Grupa Mondială a Fed Cup.

Jucătoarea care a ajuns în optimi la Australian Open a fost învinsă în două ore şi 41 de minute, dar a acuzat probleme fizice în setul al treilea: la scorul de 2-0 pentru Irina, aceasta s-a prăbuşit pe teren după un schimb şi a fost nevoită să ceară intervenţia medicilor. Ea a continuat partida la un nivel mai scăzut, scrie digisport.ro.

Begu (33 WTA) este sportiva cel mai bine cotată a României, în absenţa Simonei Halep, numărul trei mondial, în timp ce Abanda (18 ani) ocupă locul 260 în ierarhia WTA. Cele două nu se înfruntaseră până acum în circuitul profesionist.

Al doilea meci al întâlnirii de la Montreal le are ca protagoniste pe Alexandra Dulgheru (69 WTA) şi Eugenie Bouchard (7 WTA).

Duminică sunt programate partidele: Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) - Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Francoise Abanda (locul 260) - Alexandra Dulgheru (locul 69) şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Învingătoarea va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri