FRF, deficit bugetar de peste trei milioane de euro în 2014

Data publicării:
sigla-frf-facebook

Pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv s-a aflat convocarea Adunării Generale din 30 martie, în care urmează să fie prezentat membrilor afiliaţi raportul financiar pe 2014, aprobarea şi asumarea bugetului pentru 2015 şi planul strategic pentru următorii ani, până în 2020.

Raportul financiar efectuat de compania de audit Deloitte relevă un deficit bugetar de peste 3 milioane de euro pe 2014.

Conform surselor menţionate, deficitul financiar a fost cauzat de unele cheltuieli neprevăzute, cum ar fi plata salariilor compensatorii către fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de anul trecut. De asemenea, FRF a fost nevoită să achite în 2014 onorarii ale unor case de avocatură, în urma unor procese pe care federaţia le-a avut.

Fondul de salarii pentru 2014, aprobat de Adunarea Generală, a fost de 2,8 milioane de euro, cu taxe şi contribuţii, însă în realitate, conform aceloraşi surse, federaţia ar fi cheltuit aproximativ 3,2 milioane de euro pentru retribuţia propriilor angajaţi.

Conducerea FRF a reuşit însă să reducă alte cheltuieli, care ar fi împovărat mai mult federaţia, printre care şi anularea deciziei de construire a unei săli polivalente la Mogoşoaia. Sala polivalentă de la Mogoşoaia ar fi costat 550.000 de euro, din care 134.000 de euro proveneau de la FIFA, iar 280.000 de la UEFA, federaţia scutind astfel 136.000 de euro.

O altă decizie de scădere a cheltuielilor a fost aceea de a schimba furnizorul de gaze naturale, Distrigaz Sud, cu o companie mai mică, pentru un preţ mai scăzut cu 0,24 lei pentru un metru cub.

În cadrul Adunării Generale din 5 martie 2014, Federaţia Română de Fotbal a previzionat pentru anul trecut venituri de 14,46 milioane de euro şi cheltuieli de 10,3 milioane de euro, conform prezentării făcute de către Comisia de Cenzori.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri