Florin Andone: În teren nu ai prieteni!

Data publicării:
florin andone

Două minute au despărţit echipa FC Cordoba de un rezultat mare, cât o victorie, în meciul cu cei de la Real Madrid. În faţa unui public extraordinar, jucătorii echipei gazdă şi-au dat sufletul pe teren, însă au trebuit să se recunoască învinşi cu două minute înainte de final, în urma unui penalty.

Florin Andone a marcat două goluri în cele patru meciuri jucate în Primera Division.

Românul a fost cel mai bun jucător al Cordobei în meciul cu Real Madrid şi i-a pus mari probleme lui Iker Casillas. Andone a fost la un pas de a-l învinge pe goalkeeperul galacticilor, dar a nimerit doar bara.

„Adevărul e că atunci când joci contra lui Real se poate întâmpla orice... Aţi văzut ce mână a scos Iker. (...) Prima dată am vrut să dau cu exteriorul. A avut noroc el, pentru că a scos o mână incredibilă. Mă simt trist pentru echipă. Cred că nu meritam înfrângerea. Măcar un egal”, i-a declarat Florin Andone corespondentului Digi24 în Spania, Ciprian Bălțoiu.

Andone n-a avut emoţii la primele dueluri ale carierei cu Sergio Ramos.

Sergio Ramos e cel mai bun fundaş din lume. Pentru mine a fost un orgoliu. (Reporter: Te-am văzut discutând cu el. Ce spunea?) Pentru că în momentul jocului eu am intrat tare, el tare. Adevărul e că ne-am certat puțin, dar la sfârșitul meciului am dat mâna, am vorbit, ne-am schimbat tricoul. E o persoană deosebită, dar în teren nu ai prieteni. Trebuie să încerci să faci ce-i mai bine pentru echipa ta”, a mai spus fotbalistul român.

Născut în Joldeşti, judeţul Botoşani, Florin Andone s-a stabilit de 10 ani în Spania. Atacantul a debutat în acest sezon la prima echipă a Cordobei şi i-a cucerit repede pe fani. A marcat de două ori în campionat şi o dată în Cupa Regelui. 

Florin Andone e peste Cristiano Ronaldo la Cordoba. Atacantul român e privit ca un idol în micuța localitate din sudul Spaniei. Fanii andaluzi l-au plăcut de când l-au văzut, iar acum, restaurantul său favorit a ajuns loc de pelerinaj.

„Îmi place mult de el! L-am văzut că e un băiat foarte serios. E un idol pentru noi! Se umple localul când vine el aici. Nici nu poate să mănânce liniştit!”, spune o tânără.

„Uite, e tricoul lui Florin!”, își arată un bărbat tricoul pe care îl poartă.

Eu, pe zi ce trece, mă simt mai fericit aici, la echipă. Domnul antrenor mă lasă să joc meci de meci. Nu am cuvinte să spun cum mă simt. Foarte, foarte bine”, mărturisește Florin Andone.

Suporterii îl iubesc atât de mult pe Andone, încât n-ar suporta să-l vadă transferat la altă echipă. L-au propus, în schimb, la naționala României.

Reporter: Dacă vrea să-l transfere vreo echipă puternică?

Fan: Nu, nu!

Fan: Cum nu? Ba da!

Fan: Nu, nu! Rămâne aici!

„Florin poate să joace la orice echipă!”, recunoaște un alt fan.

Visul lui e să fie convocat la echipa naţională.

„Da, merită!”, spun suporterii Cordobei.

„Atunci o să ţinem cu România. Ne facem români!”, promit ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri