Naționala de fotbal care și-a bătut propriile recorduri în câteva zile: în trei meciuri a primit 114 goluri

Data publicării:
600

 

Micronezia a primit 46 de goluri și nu a izbutit să înscrie niciunul. Scorul acesta a stabilit astfel un nou record, al treilea, la categoria cea mai categorică înfrângere din lume într-un meci oficial. La pauză, scorul era de 24-0.

Jean Kaltack, atacantul reprezentativei din Vanuatu, a fost cel mai bun marcator: a băgat mingea în plasă de 16 ori, scrie The Guardian.

Situația e și mai dramatică pentru naționala Microneziei. În ultimele trei partide a primit 114 goluri.

„A fost un meci între bărbați și băieței. Mulți jucători din primul 11 au fost titulari pentru prima oară. Unii dintre ei nici măcar nu au ieșit din satele lor până acum. Zilele trecute i-am dus în Guam și au mers pentru prima dată cu liftul”, a spus Stan Foster, selecționerul Microneziei.

Micronezia participă pentru prima dată la un turneu organizat de Confederația de Fotbal din Oceania. Acest turneu stabilește și echipele care vor juca la Ilimpiada din 2016 din Brazilia.

Zilele trecute, Micronezia a mai fost învinsă de Tahiti, scor 30-0, și de Fiji, scor 38-0.

Pentru a mai spera să termine pe primul loc în grupa A, Vanuatu avea nevoie de o victorie de cel puțin 30-0, asta deoarece clasamentul se decide de obicei în funcție de diferența de goluri, menționează sursa citată.

Recordul la cea mai categorică înfrângere într-un meci de seniori era deținut de Samoa Americană. În 2001, Australia a învins-o cu scorul de 31-0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri