VIDEO. Gică Popescu – de la mărire, la decădere

Data publicării:
gica popescu

Și-ar fi dorit ca la meciul cu Argentina să fie președinte al FRF. Planurile lui Gheorghe Popescu au fost schimbate însă de judecători. 4 martie 2014 este începutul sfârşitului pentru cel poreclit „Baciul”, după o carieră de excepţie.

A debutat în fotbalul mare în 1985, la Craiova, şi după numai trei ani era chemat la echipa naţională. Acolo a devenit simbol. A jucat 115 meciuri, a ajuns la trei campionate mondiale şi două europene. Talentul lui l-a făcut dorit de cele mai puternice cluburi din Europa.

A jucat la PSV Eindhoven, la Tottenham şi a fost căpitanul echipei-fenomen FC Barcelona. Cu ea a câştigat Cupa Spaniei şi Cupa Cupelor. Au urmat patru ani de vis la Galatasaray, alături de Gheorghe Hagi, perioadă care a culminat cu succesul obţinut în ediţia 1999-2000 a Cupei UEFA.

Lecce, Dinamo şi Hannover au fost ultimele escale ale unei cariere încheiate cu 15 trofee în palmaresul personal.

După retragerea din 2003, Gheorghe Popescu a intrat în afaceri: a deschis o şcoală de fotbal care îi poartă numele, a investit în imobiliare şi în industria hotelieră. Succesul pe care l-a avut ca fotbalist l-a părăsit însă.

Încep ghinioanele

Şcoala de fotbal a fost executată silit pentru datorii la bugetul de stat, iar bazarul de la marginea Bucureştiului în care investise 10 milioane de euro a fost închis.

Învins de Mircea Sandu în alegerile din 2005, Gheorghe Popescu era favorit la ocuparea funcţiei de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal la alegerile de azi.

Sentinţa primită în Dosarul Transferurilor i-a spulberat lui Gheorghe Popescu visul de a ajunge la conducerea Federaţiei împreună cu echipa din care făceau parte foştii coechipieri Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu sau Bogdan Stelea.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri