Arbitrul Alexandru Tudor: Un copil, atunci când este sancționat, realizează ce nu trebuie să facă

Data publicării:
alexandru tudor zambet chinuit

Alexandru Tudor a acordat reporteriței Maria un interviu fără offside-uri și faulturi. Arbitrul a spus că poate să gestioneze o situație și fără cartonașele galben și roșu, „vorbind cu cel care, să zicem, că a greșit puțin”.

Arbitrul a povestit și cum are grijă să-i învețe pe cei doi copii ai săi atunci când greșesc, plecând de la un cartonaș roșu acordat fiului său Vlad în timpul unui meci de fotbal.

Dacă el greșește foarte grav, trebuie să știe că face treaba asta. Un copil, atunci când este sancționat, realizează ce nu trebuie să facă. Dacă eu nu-l sancționez pe băiatul meu atunci când trebuie, el nu mai are siguranța lucrului pe care-l face, nu știe ce e bine și mai puțin bine. Era de datoria mea să-l elimin”, a spus Alexandru Tudor.

Are doi copii, dar soția sa spune că are trei, „pentru că eu în fiecare zi mă cam joc, mă duc la antrenament ca și cum m-aș juca”.

Alexandru Tudor a mai spus și că n-a practicat „în mod real, la judecătorie” meseria de avocat.

Reporterul Maria l-a provocat și la un test de sinceritate, dacă a avut vreo poreclă. Pe lângă deja celebra „Brad Pitt”, arbitrul a răspuns: „O, da! Mai multe porecle, dar sunt puțin cam dure, pentru nu mi le-au dat cei care mă iubesc foarte tare. Una dintre ele: dictatorul. (De ce vi se spune așa?) Probabil din faptul că sunt puțin mai hotărât când muncesc la stadion”.

Alexandru Tudor i-a făcut și o promisiune: să zâmbească pe terenul de fotbal, asta deoarece este cunoscută seriozitatea și exigența din timpul partidelor pe care le arbitrează.

Acum, că v-am cunoscut, o să mă uit la meciurile pe care le arbitrați, dar trebuie să-mi promiteți că veți zâmbi pentru mine. Batem palma?”, i-a spus micuța reporteriță. Iar răspunsul a venit rapid: „Da!”.

Mă voi strădui”, a adăugat el.

Mai puțin cunoscut despre Alexandru Tudor este și faptul că a participat la Revoluția din 1989.

E bine să-ți asculți părinții și să nu te duci unde nu-ți fierbe oala”, a spus el despre participarea sa la evenimentele de la căderea comunismului.

În final, arbitrul i-a arătat Mariei cum se semnalizează faultul, cornerul și offside-ul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri