Spadasine de aur, spadasini de argint. Noi medalii pentru România la Jocurile Europene

Data publicării:
tataran pop gherman branza scrima romania fete - GettyImages-478641402 1

Conduse cu 5 la 3 în debutul partidei, Ana Maria Brânză şi colegele sale şi-au revenit şi nu au mai cedat iniţiativa până la final. În cele din urmă, România s-a impus cu 31 la 25.

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Ne bucurăm că am adus acest aur pentru România, că am reușit să facem imnul să cânte aici, în Crystal Hall”, a declarat Ana-Maria Brânză.

E o senzație unică pentru mine, e o onoare pentru mine să pot să fiu în această echipă și să pot să iau această medalie pentru România”, mărturisește Amalia Tătăran.

Pentru spadasine, este a doua medalie de aur după cea de la individual obţinută de Ana Maria Brânză.

În finala masculină de sabie, România a ratat dramatic medaliile de aur. Tricolorii au luptat de la egal la egal cu Italia, iar echipa învingătoare s-a decis la ultima tuşă.

La scorul 44-44, Massimiliano Murolo a punctat din săritură în faţa lui Tiberiu Dolniceanu şi băieţii lui Mihai Covaliu au obţinut doar medaliile de argint. Medaliile de bronz au revenit echipei Germaniei.

Echipa României, în stânga imaginii ©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

România a urcat pe locul 16 în clasamentul pe medalii al Jocurilor Europene de la Baku, după performanţele reuşite vineri de echipa feminină de spadă şi de cea masculină de sabie, în concursul de scrimă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri