O echipă din România, prima din Europa nevoită să se retragă din Liga Campionilor din cauza lipsei banilor

Data publicării:
club colei municipal tomis constanta foto facebook

În ultimii zece ani, echipa de volei din Constanţa a câştigat de şase ori campionatul naţional şi a fost o prezenţă constantă în competiţiile europene. Anul acesta, problemele financiare au obligat-o să se retragă.

Serhan Cadâr, director executiv CVM Tomis Constanţa: Conducerea clubului a trimis documentele oficiale prin care înştiinţează Confederaţia Europeană cum că se retrage din competiţia Champions League.

Echipa din Constanţa este patronată de omul de afaceri Sorin Strutinsky, un apropiat al lui Nicuşor Constantinescu. În ianuarie 2015, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost acuzat că a dat bani ilegal către mai multe cluburi şi asociaţii sportive din oraş. Valoarea totală a fost de peste 13 milioane de lei, din care 2,26 de milioane ar fi mers între 2012 şi 2013 la echipa de volei din Constanţa.

Mai mult, Curtea de Conturi a somat Consiliul Judeţean să dea în judecată cluburile finanţate pentru a-şi recupera banii. Aşa că echipa de volei a rămas fără bani, atât de la sponsori, cât şi de la autorităţile judeţene, iar datoriile s-au acumulat.

Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa: Autoritatea finanţatoare nu poate finanţa un club care se află în litigiu. Consiliul Judeţean nu are cum să ajute clubul în acest moment.

Serhan Cadâr, director executiv CVM Tomis Constanţa: Pretenţiile salariale, premierile atât pentru câştigarea campionatului, cât şi pentru Liga Campionilor. Cumulate înseamnă o sumă de aproape 276 de mii de euro, sumă netă.

În cazul în care echipa de volei din Constanţa va pierde procesul cu autorităţile judeţene şi va trebui să dea banii înapoi, reprezentanţii clubului spun că vor intra în faliment, iar echipa va fi desfiinţată.

Andrei Laza, fost jucător CVM Tomis Constanţa: Este păcat că la asemenea nivel se ajunge la chestii de astea. Să joci în Liga Campionilor si să trebuiască să te împrumuţi.

Pentru că s-a retras din Champions League, CVM Tomis va fi nevoită să plătească şi o amendă de 28.000 de euro, iar timp de 5 ani, nu mai poate participa în competiţii europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri