Producător: Tratamentul cu meldonium luat de Șarapova durează maximum 4-6 săptămâni, nu zece ani

Data publicării:
Maria Sarapova dupa anunt - GettyImages-514194084-1

Foto: Gulliver/GettyImages

„În funcție de starea pacientului, tratamentul durează între patru și șase săptămâni. Tratamentul poate fi refăcut de două sau trei ori pe an”, a precizat compania, menționând că în activitățile sportive medicamentul încetinește procedeul prin care organismul descompune acizii grași pentru a produce energie.

Compania s-a ferit însă să precizeze dacă era indicat ca Maria Șarapova să urmeze acest tratament.

Meldonium a fost interzis pentru că îmbunătățește oxigenarea și crește anduranța, iar alți atleți au fost depistați că luau acest medicament.

Maria Şarapova a anunţat aseară că a fost depistată pozitiv cu substanţa meldonium, conţinută de un medicament pe care îl folosea de mai mulţi ani, la recomandarea medicilor săi.

Vestea nu a rămas fără urmări, nici pe plan sportiv, nici legat de veniturile rusoaicei.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunțat aseară că Şarapova va fi suspendată provizoriu începând cu 12 martie, până la rezolvarea cazului său.

Astăzi, mari sponsori au început să suspende contractele de publicitate cu Maria Șarapova, care este de altfel cea mai bine plătită atletă din lume. Până la această oră, Porsche, Nike și Tag Heuer au suspendat contractele de publicitate.

Maria Şarapova are în palmares 35 de titluri WTA, dintre care cinci turnee de mare şlem. Fostă număr unu mondial, jucătoarea din Rusia a apărut în prim-planul circuitului internaţional la vârsta de 17 ani, atunci când s-a impus la Wimbledon.

În 2015, Forbes a estimat că jucătoarea de tenis, cea mai bine plătită atletă din lume pentru al 11-lea an consecutiv, a câstigat 16 milioane de lire din contracte de publicitate.

La ce se folosește Meldonium 

Meldonium (Mildronat sa Quaterin) este un medicament antiischemic fabricat de Grindeks, o companie farmaceutică din Letonia. Este folosit în Lituania și în Federația Rusă, dar nu este aprobat în SUA.

În 2005, au apărut primele teste care au arătat că meldonium, combinat cu lisinoprin, un inhibitor al unei enzime, este eficient în tratarea insuficienței cardiace. De asemenea, această combinație poate îmbunătăți calitatea vieții, capacitatea de efort fizic și mecanismele circulației periferice ale bolnavilor cronici de inimă. Folosit în alte combinații, cu metformin, de pildă, are efecte benefice asupra bolilor neurologice și asupra diabetului. Se folosește, de asemenea, în tratamentul convulsiilor sau al alcoolismului.

Studiile recente arată că substanța poate îmbunătăți capacitatea de învățare și memorare. Meldonium este unul dintre cele mai exportate produse ale Letoniei și poate fi obținut cu ușurință în Rusia, Ucraina, Moldova, Belarus, Azerbaidjan și Armenia.

Maria Șarapova, atacată dur: „E vorba despre bani. Ar trebui să i se retragă titlurile din ultimii zece ani”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri