ROMÂNIA-INSULELE FEROE. Victorie la limită pentru tricolori

Data publicării:
keseru

Meciul s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru România.

România avea deja acest scor de la pauză, în meciul de la Ploieşti cu Insulele Feroe. Claudiu Keşeru a marcat golul tricolorilor.  

Rusescu şi Keşeru au ratat două ocazii mari în primele șase minute ale întâlnirii. Emoţiile au crescut după ce oaspeţii au marcat, dar golul le-a fost anulat pe motiv de offside. Stadionul Ilie Oană a erupt: Maxim a executat o lovitură liberă, iar mingea deviată de zid a ajuns la Keşeru, care a deschis scorul în minutul 21.

Tricolorii au controlat jocul şi în repriza a doua - Maxim, Adi Popa şi Papp au trecut rând pe rând pe lângă gol la aceeaşi fază. Keşeru a ratat dubla după ce a nimerit bara, iar Maxim l-a mai testat o dată pe portarul oaspeţilor. În prelungiri, Pantilimon a scos spectaculos un şut periculos şi România - Insulele Feroe s-a terminat 1-0. 

Cu acest succes, tricolorii rămân pe primul loc în grupa de calificare la Euro 2016, cu patru victorii şi un egal, având un singur punct în plus față de Irlanda de Nord.

Următorul meci al României din preliminarii este în deplasare, cu Irlanda de Nord, pe 13 iunie.  

O victorie chinuită, remarcă Eurosport, precizând că României i-au lipsit titulari de bază, în timp ce Le Figaro Sport consideră că România nu a strălucit. Alte publicații sportive remarcă faptul că România și-a risipit șansa de a fi acumulat un golaveraj mai bun, profitând de faptul că a jucat acasă.



Partida se desfășoară la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”. Selecționerul Anghel Iordănescu s-a plâns de calitatea gazonului, așa că oficialii Federației au vrut să-i facă o surpriză și i-au adus duminică, cu câteva ore înainte de meci, un elicopter care să usuce gazonul, după două zile de ploaie.

Antrenorul Naționalei se confruntă și cu o serie de probleme de lot, în condițiile în care mai mulți jucători de bază sunt accidentați: Marica, Tătărușanu, Bogdan Stancu, Chipciu.

În aceste condiții, ECHIPA PROBABILĂ de start este următoarea:

Pantilimon – Raț, Chiricheș, D. Grigore, Papp – Pintilii, Sânmărtean – Ad. Popa, Rusescu, Maxim – Keșeru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri