„San Siro” de Corabia, reabilitat după 20 de ani

Data publicării:
san siro corabia digi24 27.07.2015

Arena sportivă din Corabia, denumită de locuitori „Stadionul San Siro” al oraşului este de nerecunoscut acum. Din lipsa banilor, primăria nu a mai investit niciun leu aici de 20 de ani.

De-a lungul timpului, buruienile au crescut printre plăcile de beton şi tribunele arenei. Nici sala în care se antrenau înainte sportivii nu arată mai bine. Nu mai are geamuri iar pe bucăţi mari tencuiala a căzut până la cărămidă.

Aceeaşi soartă a avut-o şi scena de spectacole construită în cadrul arenei. Acoperişul a fost distrus aproape în totalitate, iar o bucată mare de tablă s-a desprins şi poate să cadă în orice moment.

„Până la sfârșitul anului, în locul ruinelor va apărea o bază sportivă modernă care va cuprinde un teren de joc cu suprafață sintetică, tribune acoperite, o scenă pentru spectacole și o sală multifuncțională”, relatează Cosmin Stuparu, reporter Digi24.

Totul va costa 1,1 milioane de lei, bani veniţi de la Uniunea Europeană. Până acum 20 de ani, arena era mândria orașului, locul unde se desfășurau competiții sportive și veneau să concerteze nume mari ale vremii

- Era arhiplin unde vedeți ruinele aici. Acum sunt niște ruini că așa arată. Era arhiplin.

- Pe această bază s-au format mari jucătoare cum e Vărzaru Cristina, Răceală Mihaela, care au fost sportive recunoscute pe plan internațional.

Tot 1,1 miioane de lei costă și reabilitarea singurului parc din Corabia. Lucrările au început deja.

„Se face o fântână aici, băncuțe noi, jocuri de copii, tobogane”, a spus Ion Hermann, reprezentant constructor.

„Sper să fie frumos, pentru că având un oraş aşa mic, dacă nu ai în primul rând locuri de joacă pentru copii, spaţii pentru distracţie, altceva ce putem să oferim cetăţenilor din oraş”, a declarat Sorin Vlad, viceprimarul orașului Corabia.

Proiectul prevede ca arena sportivă să poată fi transformată pe timp de iarnă în patinoar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri