Scandal în lumea atletismului. Rusia respinge acuzațiile de dopaj

Data publicării:
Russia-Doping-Scandal- foto inquisitr

Manipularea mostrelor de dopaj ale sportivilor ruşi ar fi fost făcută cu ajutorul statului, iar acoperirea ar fi fost asigurată de serviciile secrete, se arată în documentul prezentat de comisia Agenţiei Mondiale anti-Doping . Mai exact, FSB ar fi ascuns mostrele pozitive şi ar fi furnizat altele care au ieşit negative. Kremlinul a respins acuzaţiile.

„Până când nu sunt prezentate dovezi, este dificil să acceptăm aceste acuzaţii, pentru că sunt nefondate”, precizează preşedinţia rusă.

Şi preşedintele Federaţiei de Atletism a Rusiei a respins acuzaţiile şi şi-a exprimat speranţa că sportivii ţării nu vor fi excluşi din competiţii.

Vadim Zelichenok: Sper ca acest scandal să nu afecteze spiritul şi moralul atleţilor, pentru că ei sunt oameni serioşi şi într-o anumită măsură sunt obişnuiţi cu situaţii stresante. Cred că există elemente orchestrate în raport, pentru că anumite lucruri au fost descrise în mod tendenţios.

Agenţia Mondială anti-doping a acuzat Rusia că a gestionat un adevărat sistem de dopaj la nivel naţional.

Dick Pound, fostul preşedinte al Agenţiei Mondiale anti-doping: Am descoperit muşamalizări, distrugerea probelor din laboratoare, am descoperit plăţi făcute pentru ascunderea testelor de doping.

Ministrul Sporturilor din Rusia susţine că acuzaţiile aduse ţării sale nu sunt susţinute de dovezi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri