Simona Halep a câștigat turneul din Dubai și revine pe locul 3 WTA

Data publicării:
halep wtatennsicom

 

„Îmi este foarte greu să explic în cuvinte ceea ce simt. Este un titlu important pentru minte, înseamnă foarte mult, mă bucur să mă aflu aici şi sunt pur şi simplu fericită!”, a spus Simona Halep după câștigarea turneului de la Dubai.

„Sunt mai emoţionată acum, decât în timpul meciului. A fost o atmosferă fantastică şi mulţumesc încă o dată pentru susţinere. Am jucat foarte bine aici şi anul viitor mă voi întoarce să-mi apăr titlul”, a mai spus ea.

Peste 1 000 de suporteri români au fost în tribune și au încurajat-o frenetic pe principala favorită a întrecerii.

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova a declarat că nu ar fi crezut în victorie nici dacă ar fi câştigat setul al doilea, deoarece Simona Halep aleargă foarte bine, nu renunţă la niciun punct şi returnează toate mingile.

Am încercat să întorc scorul, dar şi dacă aş fi câştigat al doilea set nu ştiu dacă aş fi putut să mă impun în acest meci. Ar fi fost greu deoarece ea nu renunţă la niciun punct. Aleargă foarte, foarte bine şi este greu să-i dai o minge decisivă. Ea îţi dă totul înapoi. Am pierdut, aşa că nu sunt fericită acum, dar sunt mulţumită de această săptămână, de ultimele două sau trei săptămâni. Am avut multe meciuri aici şi am învins mari jucătoare. Nu sunt dezamăgită”, a declarat sportiva, potrivit Mediafax.

_________________________________________________

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai. Este al doilea turneu pe care îl câștigă jucătoarea anul acesta și al 10-lea titlu WTA din carieră.

În urma acestei victorii, Simona Halep revine pe locul al treilea în topul WTA.

Mai multe informații și video, aici.

__________________________________________________

Se joacă strâns în setul al doilea. Victoria se decide la tie-break.

Egalitate în setul al doilea: 3-3.

_____________________________________________

Simona Halep a câștigat primul set, cu scorul 6-4.

A început finala turneului de la Dubai. Simona Halep și Karolina Pliskova au început meciul cu raliuri lungi şi cu mingi trimise în forţă. În acest moment, este egalitate în primul set: 2-2.

_____________________________________________

Simona Halep s-a impus în semifinale după un meci care durat o oră şi 42 de minute: 

Simona Halep - Caroline Wozniacki 2-6, 6-1, 6-1. Victorie pentru Halep și calificare în finala de la Dubai!

Simona Halep a avut parte de un meci greu în semifinalele din Dubai. Caroline Wozniacki s-a descurcat de minune în primul set. Daneza a câştigat de două ori pe serviciul lui Halep şi s-a impus cu 6 la 2. Situaţia s-a schimbat radical în setul secund. Românca a jucat excelent şi a făcut rapid două breakuri. Halep a câştigat setul cu 6 la 1 şi a împins disputa în decisiv. Wozniacki i-a pus probleme doar în startul actului trei, când a reuşit un break. Halep nu i-a mai dat apoi nicio şansă. A câştigat decisivul cu 6 la 1 şi s-a calificat în finala din Dubai.

Mă simt nemaipomenit, pentru că a fost un meci dificil. A jucat foarte bine, aleargă mult şi loveşte foarte bine. Mă bucur că voi juca finala. Cu acest public este nemaipomenit. Vă mulţumesc pentru că aţi venit şi m-aţi susţinut! Nu pot pierde cu voi alături!”, a promis fanilor Simona Halep, după meci.

Detalii și secvențe video din semifinală, aici.

Calificarea în finală la Dubai este recompensată cu 227.860 de dolari şi 585 de puncte WTA. În cazul unui succes înregistrat sâmbătă, în acest ultim act, Halep va reveni pe locul 3 WTA.

Adversara Simonei Halep de sâmbătă (ora 17.00) este jucătoarea cehă Karolina Pliskova, 22 de ani, locul 18 WTA, care se află în cel mai bun moment al carierei.

Pliskova, cap de serie numărul 17, a reuşit, vineri, calificarea în premieră în ultimul act al unui turneu important, după victoria înregistrată, cu scorul de 6-4, 5-7, 7-5, în faţa sportivei spaniole Garbine Muguruza, locul 24 WTA.

Cele două finaliste - Halep și Pliskova - se vor întâlni în premieră pe terenul de tenis.

Pentru jucătoarea română, aceasta este a 16-a finală. Ea a câştigat nouă turnee, la Shenzhen (2015), Doha, Bucureşti (ambele în 2014), Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia (toate cele şase turnee în 2013).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri