Simona Halep s-a calificat în finala de la Madrid. O va avea ca adversară pe Maria Șarapova

Data publicării:
halep spania

Actualizare 17.55. Simona Halep o va avea ca adversară în finala turneului de la Madrid pe Maria Şarapova, care a învins-o fără drept de apel, cu 6-1, 6-4 pe Agnieszka Radwanska.

Am făcut rezultatul ăsta mare la Madrid, am jucat destul de bine, dar cred că m-a ajutat mult lupta pe care am dus-o în fiecare meci. Am încercat să lupt cât mai mult și asta cred că m-a ajutat cel mai mult”, a spus Simona Halep după meci.

În ceea ce privește finala cu Maria Şarapova, „o să fie un meci greu, pentru că e o jucătoare bună, știe cum să gestioneze finalele. La mine e cea mai mare finală pe care o joc în cariera mea”, a mai spus jucătoarea de tenis.

Dacă îşi va adjudeca titlul, Simona Halep va urca încă o poziţie în clasamentul WTA, pe locul 4.  

Simona Halep a ajuns pentru prima dat în finala turneului de la Madrid, a doua finală din acest an pentru sportiva româncă.

Ea va juca în finală contra învingătoarei dintre Maria Șarapova și Agnieszka Radwanska.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 victoria Simonei Halep.

În opinia sa, jucătoarea româncă „nu a pierdut primul set și nici nu a jucat prost”.

„Primul set a fost câstigat de Kvitova, care a jucat extraordinar. (...) Meritul Simonei e că a făcut-o să câștige cu 7-6, nu cu 6-1 sau 6-2. În acest 7-6 greu se ascunde cheia victoriei de la 3-1 în setul al 2-lea, când am fost convins că va câștiga Simona din acel moment, pentru că am văzut-o cum se scurge în zgură pe jucătoarea cehă. Important e că Simona, ca în box, unde se spune că un mare campion e cel care știe să și încaseze, Simona a știut să încaseze o oră și ceva loviturile năpraznice ale cehoaicei”, a spus Cristian Tudor Popescu.

În ceea ce privește finala de mâine, Cristian Tudor Popescu spune că atât Maria Sharapova, cât și Agnieszka Radwanska sunt adversare dificile.

„La limită aş prefera-o pe Șarapova, e din familia celei învinse azi de Simona. Înaltă, puternică, loveşte tot timpul decisiv, preia controlul și încearcă să câștige printr-un raport favorabil între lovituri decisive și erori. Îi place mai mult Simonei să joace cu astfel de adversari, decât cu Radwanska, care e foarte inteligentă, nu lovește foarte tare, dar are un joc incomod”, a mai spus jurnalistul.

Cum a decurs partida dintre Simona Halep și Petra Kvitova

Setul decisiv

6-2: Simona încheie partida cu un serviciu imparabil și se califică în cea de-a doua finală a sezonului.

5-2: Încă un break. Kvitova izbucnește în lacrimi după cedarea acestui game care o aduce pe Halep extrem de aproape de o nouă finală în circuitul WTA! 

4-2: Game la 0! Simona se apropie la două game-uri de câștigarea meciului.

3-2: Un game extrem de lung, cu șanse de break pentru Halep. Din păcate, Kvitova a avut un final de game bun, cu lovituri ca din tun și exacte în același timp. Simona are totuși avantajul serviciului și conduce!

3-1: Halep își păstrează concentrarea, fuge pe tot terenul și își mai trece în cont un game.

2-1: Simona pierde primul game după o serie de 7 câștigate la rând și îi permite adversarei sale să se apropie la un joc în setul decisiv.

2-0: Kvitova nu se mai mișcă în teren cum o făcea în startul partidei, continuă să greșească mult. Simona își vede economicos de joc și contabilizează punctele cadou.

1-0: Seria excelentă a Simonei continuă! Al șaselea game la rând, un nou break realizat pe serviciul Kvitovei. Halep conduce în setul decisiv. 

Setul al doilea

6-3: SET SIMONA! Halep își adjudecă un nou game disputat. Al 5-lea joc la rând pe care și-l trece în cont jucătoarea noastră. Ascendentul moral este de partea româncei, care a revenit formidabil. 

5-3: Kvitova este debusolată, arată la capătul puterilor. Simona profită și mai face un break. Servește pentru set

4-3: Simona trece pentru prima dată în avantaj în acest meci. Încrezătoare după game-ul precedent, Halep a servit excelent și a câștigat din nou la 0

3-3: Dorința s-a îndeplinit! BREAK HALEP! În urma retururilor insistente ale Simonei, Kvitova a făcut cadou acest game - 4 greșeli neforțate - break la 0. Raportul greșelilor neforțate este de 42-19 pentru Kvitova

2-3: Simona se apropie din nou, după un game la 15. Kvitova a comis o nouă greșeală neforțată la ultimul punct. Hai Simona! Hai cu un break!

1-3: Kvitova a reușit un passing frumos în lung de linie și apoi a încheiat game-ul printr-un lung de linie

1-2: Halep câștigă un game extrem de important și reduce diferența la un singur joc. 

0-2: Halep mai cedează un game, la egalitate. Greșelile neforțate s-au înmulțit pentru Simona în startul setului al doilea.

0-1: Din păcate, Kvitova începe bine și actul secund. Cehoaica a făcut break la 15.

Setul întâi

6-7: FINAL DE SET. Kvitova a început în forță, și-a adjducat primele 4 puncte și părea desprinsă în câștigătoare. A urmat o serie de trei puncte pentru Halep, dar în final cehoaica s-a impus cu 7-4 și are 1-0 la seturi. Ultimul punct al actului a fost o dublă greșeală din partea Simonei :(

6-6: Simona reușește să egaleze, printr-un game la egalități, și trimite primul set în tiebreak. 

5-6: Un game lung, în care Kvitova a ratat mai multe avantaje, însă într-un final a izbutit să își adjudece game-ul și să își asigure cel puțin un tiebreak în actul inaugural. 

5-5: Halep răspunde în același mod: game adjudecat la 0!

4-5: Kvitova își revine după cedarea ultimelor două jocuri și își adjudecă game-ul într-un minut, fără să lase vreun punct. 

4-4: Simona închide cu un as un game care se complicase. După ce a condus cu 40-15, Halep s-a văzut egalată de două execuții foarte bune ale Kvitovei, dar și-a păstrat calmul și a închis game-ul în favoarea ei.

3-4: REBREAK HALEP! Kvitova a trimis 3 mingi mult în afara terenului, fortață de anduranța Simonei, iar reprezentanta noastră reduce diferența la un singur game.

2-4: Primul break al partidei este realizat de Kvitova! Cehoaicei i-au intrat loviturile puternice și a cedat un singur punct împotriva serviciului. Break la 15!

2-3: Game foarte lung, în care Simona a făcut multă risipă de efort. Halep a alergat fenomenal și și-a disperat adversara care a comis câteva greșeli neforțate. S-a ajuns la egalitate, unde Halep a reușit un passing de senzație în urma unui smash al Kvitovei și și-a făcut rost de a doua minge de break a game-ului. Din păcate, ea le-a ratat pe amândouă și cehoaica trece din nou la conducere. 

2-2: Game rapid și sigur obținut de Simona, la 15

1-2: Simona a avut două mingi de break, a trimis un forehand în fileu din mijlocul terenului, iar apoi Kvitova și-a adjudecat game-ul printr-o serie de lovituri puternice, atât pe serviciu, cât și cu forehandul. 

1-1: Simona revine excelent: condusă cu 15-40, ea a egalat, a mai salvat apoi și o a treia minge de break și a egalat situația pe tabelă

0-1: Partida a început cu Kvitova la serviciu. Cehoaica și-a adjudecat game-ul inaugural la 15.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...