VIDEO. Rezumatele partidelor Arsenal – AS Monaco (1-3) și Bayer Leverkusen - Atletico (1-0)

Data publicării:
faza

 

Arsene Wenger va uita greu prima confruntare oficială cu fosta sa echipă, AS Monaco. Deşi a jucat în faţa propriilor fani, Arsenal a fost de nerecunoscut în prima repriză. Francezii au fost mai periculoşi şi au deschis scorul prin Kondogbia.

Imediat după pauză, Alexis l-a găsit excelent pe Giroud, însă atacantul tunarilor nu a găsit ţinta.

Pe contraatac, Monaco a mai punctat o dată. Berbatov a primit mingea în poziţie ideală şi l-a executat pe Ospina cu un şut perfect.

Giroud a mai ratat o ocazie mare, spre dezamăgirea suporterilor londonezi.

Dincolo, moegascii au desenat o acţiune de toată frumuseţea, însă şutul lui Martial a fost respins.

Arsenal putea reduce din handicap şi prin Wellbeck. Englezul a tras într-un coechipier dintr-o poziţie iminentă de gol. În cele din urmă, Oxlade-Chambarlain a reuşit să înscris cu un şut superb.

Meciul avea să se încheie 3 - 1 pentru Monaco, după ce Ferreira Carasco a marcat pe contraatac la ultima fază de joc.

Francezii pornesc astfel cu avantaj consistent în meciul de pe 17 martie, care va decide echipa calificată în sferturile UEFA Champions League.

Victorie la limită

Atletico Madrid a avut prima mare ocazie la Leverkusen. Griezmann a trimis însă defectuos cu capul, după o ieşire la ofsaid eronată a nemţilor.

Şi Bayer şi-a arătat colţii. Spahic a fost la un pas de desciderea scorului. Mandzukic a avut însă o intervenţie decisivă în propriul careu.

Leverkusen a mai irosit o şansă imensă. Acelaşi Spahic a prins un şut de zile mari, însă balonul a zguduit transversala porţii lui Moya.

Chiar înaintea pauzei, Leno şi-a salvat echipa cu un reflex providenţial la şutul lui Tiago. În partea secundă, a venit şi golul. Nemţii au lucrat ca la care o fază de atac, încheiată cu un şut imparabil al lui Hakan Calhanoglu.

S-a terminat 1 - 0 pentru Leverkusen, care porneşte cu prima şansă la calificarea în sferturile UEFA Champions League, în returul de pe 17 martie, transmis în direct pe Digi Sport.

Marți, Juventus a învins-o pe Borussia Dortmund cu scorul de 2-1, în timp ce Manchester City a pierdut pe teren propriu în fața Barcelonei, scor 1-2.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri