Simona Halep a câștigat turneul de la Doha, cel mai important din carieră, și va urca pe locul 9 WTA

Data publicării:
Simona Halep bucurie

Am venit de la un turneu indoor și nu credeam că pot câștiga aici. M-am adaptat bine, cred că sunt cele mai bune momente din viața mea. Este momentul în care am cea mai mare încredere în mine, mental sunt foarte puternică și mă bucur de fiecare meci. Mâine dimineață mă duc la Dubai, unde sper să joc la fel de bine”, a declarat Halep imediat după meci.

„A fost o săptămână incredibilă și pentru mine. Angelique este o jucătoare nemaipomenită, nu mi-a fost deloc ușor contra ei. Mulțumesc sponsorilor și celor care m-au susținut din tribune și din țară, familiei mele care a venit aici. Am mai multă încredere acum, este cel mai mare turneu pe care îl câștig. Am înțeles că pot juca la nivel înalt. Îmi place mult ceea ce fac, îmi place să joc tenis și sper să o fac tot așa și mai departe”, a mai spus Simona Halep.


Simona Halep a câștigat primul set, în 32 de minute, la capătul unei evoluții extraordinare. Compatrioata noastră a făcut două break-uri și nu și-a cedat nici măcar o dată serviciul. La finalului primului set, Kerber a izbucnit în lacrimi.

Setul al doilea a fost mult mai echilibrat. Kerber a revenit în meci și a condus cu 2-1 la game-uri, dar Simona a revenit la 3-2, a păstrat avantajul până la final și a câștigat turneul de tenis de la Doha, Qatar.

Simona Halep a câștigat cel mai important turneu al carierei. Compatrioata noastră a bifat cel de-al șaptelea titlu din circuitul WTA.

Sumarul partidei

Este primul turneu de categorie WTA Premier 5 adjudecat de sportiva din Constanța. În urma succesului de la Doha, Halep va urca pe locul 9 în clasamentul mondial, ea va primi 900 de puncte și 441.000 de dolari.

Simona a avut nu mai puțin de 23 de lovituri direct câștigătoare și s-a impus de 4 ori pe serviciul adversarei. Serviciul a fost și el la înălțime - Simona a salvat toate cele 4 mingi de break pe care le-a avut Kerber.


Actualizare: Simona Halep a câștigat.

Actualizare: Simona Halep conduce cu 5-3 la game-uri.

Actualizare: Kerber a redus diferența: 4-3.

Actualizare: Sportiva noastră s-a distanțat la două game-uri: 4-2.

Actualizare: Simona Halep a revenit la conducere: 3-2.

Actualizare: Halep - Kerber: 2-2. 

Actualizare: Kerber conduce pentru prima dată în finală la game-uri: 1-2

Actualizare: Simona a egalat: 1-1.

Actualizare: Kerber a câștigat primul game din al doilea set.

Actualizare: Simona Halep a câștigat primul set: 6-2.

Actualizare: Kerber a câștigat la doilea game: 5-2.

Actualizare: Românca s-a distanțat la 5-1.

Actualizare: Simona conduce cu 4-1.

Actualizare: Halep s-a distanțat din nou la două game-uri: 3-1.

Actualizare: Kerber a câștigat primul game.

Actualizare: Halep vs Kerber: 2-0 la game-uri.

Actualizare: Simona Halep a câștigat primul game: break la zero.

Actualizare: A început finala dintre Simona Halep și Angelique Kerber. Sportiva din Germania este la serviciu.


Simona Halep şi Angelique Kerber s-au mai întâlnit o singură dată, în 2009, în runda inaugurală a turneului ITF de la Saint Raphael (Franţa), iar atunci s-a impus românca, scor 5-7, 6-2, 7-5. La acea vreme, Simona Halep se afla pe locul 228 mondial, iar Angelique Kerber era a 95-a jucătoare a lumii, potrivit Digi Sport.

În semifinala jucată ieri, Simona Halep, cap de serie numărul 7, a învins-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 2. Românca a trecut de adversară în două seturi, scor 7-5, 6-2.

Simona Halep a avut probleme doar în startul semifinalei cu numărul 4 WTA. Jucătoarea din Polonia a reuşit două breakuri şi a servit pentru câştigarea setului la scorul de 5 la 3. Simona Halep nu s-a dat bătută: a început să lovească decisiv şi a întors soarta partidei. Simona Halep a câştigat patru game-uri la rând şi şi-a adjudecat primul set cu 7 la 5.

Cu mici probleme la gleznă, jucătoarea a continuat să domine partida. A început actul secund perfect şi a câştigat primele trei game-uri. Agnieszka Radwanska n-a mai putut reintra în meci, iar Simona Halep a câştigat setul cu un categoric 6 la 2 şi va juca a şaptea finală a carierei.

Am fost foarte agresivă, am vrut să lovesc toate mingile, am vrut să schimb ceva, am început să joc inteligent şi agresiv, în cros, să aştept pentru a închide punctul...”, a declarat Simona Halep după meci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri