Cât costă să fii biciclist

Data publicării:
bike-house-magazin-biciclete-087

Prima achiziţie este bicicleta. Pentru un vehicul de bună calitate, preţurile încep de la 1.500 de lei, în funcţie de model.

Atunci când îţi alegi bicicleta trebuie să îţi faci un pic temele de acasă: trebuie să ştii că bicicletele sunt de mai multe feluri. Bicicletele se împart după tipul de utilizare în biciclete de on road şi off road. Cele de şosea sunt şi ele împărţite în mai multe categorii: Sunt bicicletele specializate de şosea pe care le vedem în turul Franţei, sunt bicicletele de mers la serviciu, cele utilitare, bicicletele de touring, iar cele de off road se împart şi ele în mai multe categorii după tipul de utilizare, cele mai populare fiind aşa-zisele Hardtail”, explică Mircea Florescu, reprezentantul unui magazin de biciclete.

Oricare ar fi alegerea, pasionatul de mers pe două roţi trebuie apoi să investească şi în echipament. Lumina şi casca sunt primele pe listă. Dar şi obligatorii, conform legii.

Dacă vrei să te echipezi complet, ai nevoie de mănuşi, un tricou, pantaloni cu bazon, ăsta e bazonul, pantofi, ochelari, bidon, suport de bidon.

Aşadar, un echipament complet costă minimum 1.000 de lei. În plus, specialiştii recomandă şi un sistem antifurt de calitate, pentru care preţurile încep de la 30 de lei şi pot depăşi 800 de lei.

Antifurturile în mare parte se împart în două categorii: una, antifurturile ieftine, care previn să zic aşa, furtul de ocazie. De exemplu, bicicleta este lăsată legată undeva de un gard pentru oprirea la un non-stop şi ele pur şi simplu previn hoţul să se urce pe bicicletă să plece şi antifurturile mai bune, care asigură bicicleta pe timp de noapte într-o zonă mai puţin sigură sau în general dacă hoţul are scule ceva mai avansate pentru furat biciclete, de exemplu cleşte de tăiat, şperaclu, bonfaier”, explică Bogdan Zaharia, reprezentant al unui magazin de biciclete.

Echipamente pentru biciclişti

Lumină spate: 30 - 200 lei

Lumină faţă: 45 - 1.500 lei

Bidon + suport: 30 - 200 lei

Pompă: 30 - 200 lei

Trusă de scule: 30 - 200 lei

Cască: 100 - 1.200 lei

Mănuşi: 50 - 250 lei

Pantaloni cu bazon: 100 - 700 lei

Tricou: 100 - 500 lei

Ochelari: 100 - 1.000 lei

Pantofi speciali: 200 - 1.500 lei

În Bucureşti, numărul de biciclişti este în creştere.

 „Oamenii încep să folosească tot mai des bicicleta, prima dată în mod utilitar: parcuri, în afara oraşului, plimbări seara, apoi încep să o folosească spre muncă, iar lucrul ăsta se vede în numărul de biciclişti din Bucureşti crescând pe străzile oraşului”, spune Marian Ivan, membru fondator OPTAR.

Pentru cei care folosec ocazional bicicleta, vehiculele pot fi închiriate în parcurile din Capitală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri