CONSILIER DE ETICHETĂ. Ce facem dacă suntem vegetarieni şi suntem invitaţi la un eveniment cu meniu prestabilit?

Data publicării:
farfurie cu produse de carne

Sau poate ţinem post? Şi această variantă este una demnă de luat în serios.

Iată ce spune Karina Nagy, consilier de etichetă la comportamental.ro:

„Este de bun gust ca persoana care ne invită, tocmai pentru că invitaţiile la nuntă sunt evenimente personale, este drăguţ ca persoana care ne invită, gazda, să se intereseze ce meniu avem, ce regim alimentar avem noi.

În codul de bune maniere, cutuma veche pe care o păstrăm încă de la bunicii şi mamele noastre, se spune că nu vom comunica nimic, ca să nu lezăm gazda, şi vom încerca să gustăm câte puţin, frugal, din alimentele care fac parte din regimul de viaţă pe care îl adoptăm şi nu vom comunica nimic despre această tendinţă de natură intimă şi personală, cum ar fi regimul alimentar.

Aşa este, dar suntem în secolul XXI, şi lucrurile s-au mai schimbat un pic, iată şi la nivelul acesta de cod de bune maniere. Şi spunem că în primul rând invitaţia va veni doar între prieteni la un astfel de eveniment şi categoric este în atribuţiile gazdei să verifice ce regim alimentar are fiecare dintre cei invitaţi.

Şi invitaţii trebuie să aibă o doză de flexibilitate. E adevărat. Noi vorbim acum de fobii la anumite clase de alimente. Dar este de preferat să invit la astfel de evenimente cu tentă personală, nuntă, botez, zi de naştere şi celelalte evenimente importante pentru mine, persoanele pe care chiar le cunosc. Şi de care chiar mă pot ocupa. Asta e în atribuţiile gazdei. Este de preferat să ştiu ce fel de excepţii are fiecare în alimentaţie. În cazul în care nu ştiu, asta e, neprevăzutele se întâmplă. Dar e de preferat să ştiu”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri