Concurs de sănii trase de câini în Munții Apuseni

Data publicării:
curse-de-sanii-trase-de-caini-apuseni

Sportul cu mare tradiţie în alte ţări candidează la un loc pentru viitoarele jocuri olimpice de iarnă. În România 13 sănii trase de câini s-au înscris la startul concursului.

Paul Don, organizator: Cei de la şase până la zece câini vor avea de parcurs 13 kilometri, cei de patru câini vor avea de parcurs şase kilometri, iar cei de doi câini patru kilometri şi cea mai grea porţiune este o pantă foarte abruptă.

Cea mai tânără concurentă are doar 10 ani şi spune că prietenii săi cei mai buni sunt cei doi câini împreună cu care participă la concurs.

Rebecca Baroti, concurentă: Câinii sunt foarte ascultători şi deja ce le spun eu înţeleg perfect.

Pentru echipajele mari, nu contează doar experienţa omului care conduce sania, ci şi personalităţile câinilor şi cum se înţeleg aceştia între ei.

Ferencz Lehel, concurent: Principiul este că în faţă pun liderii care sunt mai iuţi, câinii cei mai puternici în spate.

Pasionaţii acestui sport cheltuiesc 3.000 de euro anual, doar pentru întreţinerea unui atelaj cu doi câini, însă spun că au puţine locuri de antrenament în România. Prima competiţie de sănii trase de câini din ţara noastră a avut anul trecut. La Jocurile de Iarnă din 1932, desfăşurate în Statele Unite, acest sport era olimpic. A dispărut între timp, dar acum concurează din nou la titlul de sport olimpic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri