Consilier de etichetă. Cum procedăm când cineva trage cu ochiul la mesajele pe care le primim pe telefon?

Data publicării:
oameni pe banca telefon mobil

„Cum este cel mai bine să procedăm atunci când ne aflăm într-un loc public, am primit un mesaj pe telefonul mobil şi cineva aflat în vecinătatea noastră trage cu ochiul la ceea ce scrie pe telefon?

O persoană care se respectă îşi protejează foarte mult confidenţialitatea. Este de preferat să nu împărtăşim din subiectul mesajului persoanei de lângă noi, indiferent de sexul persoanei, şi este profitabil să retragem telefonul din aria vizuală.

Acum, se întâmplă şi cazul în care persoana vine după telefon. Şi vine după tine oriunde te-ai duce, cu mesajul pe care vrei să-l citeşti. În cazul respectiv, cel mai profitabil este să amânăm puţin din citirea ştirii pe care tocmai am primit-o pe telefon, poate să fie mail, SMS sau orice altă formă electronică prin care ne este transmis mesajul. Şi dacă persoana este atât de insistentă, să deschidem o comunicare cordială. Cordială nu înseamnă: Ce faci, mă, te uiţi la telefonul meu? Cordială înseamnă: Vă pot ajuta cu ceva?

Uneori, un astfel de eveniment care, este adevărat, contrazice regulile de bune maniere şi violează intimitatea noastră şi pune, aşa, la limita imposibilului respectul pe care ni-l acordăm nouă şi respecctul pe care ceilalţi ni-l acordă, un astfel de eveniment însă poate să nască o prietenie şi poate să nască un dialog foarte frumos.

Dacă ne dorim ca societatea românească să fie într-adevăr luminoasă, şi o societate în care să ne simţim bine, lucrurile trebuie să înceapă de undeva şi schimbarea trebuie să înceapă de undeva. Şi iată, acesta este un moment în care chiar putem să schimbăm o cutumă socială. Aceea de a încerca să comunicăm cu persoana care ne invadează. Chiar spaţiul personal, chiar intimitatea, de o manieră chiar de prost gust.

Cea mai bună modalitate de a rezolva acest conflict, putem să-i spunem, este să tratăm cu blândeţe şi delicateţe greşeala şi impoliteţea acestei persoane foarte curioase.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri