Horia Tecău, sfat pentru părinții care vor să-și ducă la tenis copiii

Data publicării:
sofia basescu si tecau

 „Ştiu cât de important este să schimbe câteva mingi cu mine pentru că şi eu am fost de vârsta lor şi idolul meu pe acea vreme era Andrei Pavel. Dacă îl vedeam şi aveam ocazia să schimb câteva mingi cu el eram plin de motivaţie şi voiam să joc mai mult, mai bine”, spune Horia Tecău.

Iată și impresiile lui Sebi:

- Ai apucat să joci tenis cu el azi?

- Da!

- Cum a fost?

- Foarte, foarte greu.

- Dar a fost şi frumos, da?

- Da!!!

- Ţi-ai dorit de mult asta?

- Da, de când joc tenis...adică de la patru ani.

Luca are deja o perspectivă matură: „A schimbat cu noi mingi, nu a jucat la potenţialul maxim, logic. A jucat la nivelul nostru. Ne-a ajutat şi să avem încredere în noi”.

„Turneele şi pregătirea îmi ocupă foarte mult timp, dar şi faptul acesta de a da înapoi, de a promova tenisul, sportul, mişcarea în aer liber sunt lucruri sănătoare care de multe ori sunt mai importante decât şase antrenamente în loc de cinci. E bine să-mi iau din timpul meu, să dau înapoi sportului, să transmit un mesaj acestor copii şi mă face şi pe mine să mă simt bine pentru că ştiu ce înseamnă pentru ei şi când îi văd fericiţi, mă bucur şi eu”, mărturisește Horia Tecău.

- Îmi place mult de Horia, mărturisește Nicolas.

- Vrei să ajungi şi tu un mare jucător?

- Da!

„Au scăpat de emoţii şi au admirat şi trofeul lui Horia, care este destul de important şi e mare lucru să vadă aşa ceva live şi cred că lucrul ăsta îi motivează, cred că orice campion, de la mic la mare, ne motivează”, spune Adriana Vârbanciu, antrenoare de tenis.

Horia Tecău ocupă locul cinci în clasamentul mondial ATP al jucătorilor la dublu şi are peste 12 titluri câştigate în această formulă.

„Cel mai mult mi-a plăcut că le face plăcere să joace tenis, erau foarte bucuroşi, câţiva dintre ei foarte micuţi. Au început cu mult înainte de vârsta la care am început eu şi dacă le place în câţiva ani, cu siguranţă, vor face o carieră din asta”, spune tenismenul.

El are un sfat și pentru părinți: „Mulţi părinţi fac greşeala să-şi aducă copiii la tenis dorind din prima zi să devină următoarea Simona Halep sau următorul Andrei Pavel şi pun foarte multă presiune pe copii şi, în timp, copii simt această presiune şi devin nişte tensiuni între părinţi şi copii şi ajung la o vârstă când se satură de această tensiune şi nu le mai place tenisul, vor să facă altceva. E IMPORTANT s-o vadă ca pe o plăcere, o educaţie, ca pe un mod de a învăţa ceva nou. Să nu trateze tenisul ca pe o investiţie la o vârsta aşa fragedă”.

„Ştiu că Horia Tecău este un jucător foarte bun, munceşte foarte mult şi aş vrea să fiu cel puţin ca el”, spune tânărul Luca.

„Când am jucat cu el a fost foarte frumos. Joacă foarte bine, joacă agresiv”, apreciază Mihai.

Mi-a plăcut mult să joc cu el, mi-a dat autograf, am făcut şi poză”, se laudă Ștefan.

Puştii care visează să-i calce pe urme lui Horia Tecău sau Simonei Halep sunt aşteptaţi pe 10 octombrie la selecţia municipală de tenis din Capitală, unde vor fi prezenţi mai mulţi foşti şi actuali jucători profesionişti de tenis. Cei aleşi vor beneficia de cursuri gratuite de tenis la una dintre cele mai bune baze sportive din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri