Protestul fetiţelor la Paris: Cer autorităţilor să nu interzică concursurile de miss şi mister pentru copii

Data publicării:
miss-1

Fetiţe cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au ieşit sâmbătă în stradă la Paris pentru a le cere autorităţilor să nu interzică concursurile de miss pentru copii. „Lăsaţi-ne să ne trăim visul!... Nu votaţi întreruperea concursurilor Mini Miss!... Trăiască Mini Miss!”, au scandat ele. După neobişnuitul protest, micuţele manifestante au făcut ce ştiu mai bine: au concurat pentru titlul de Mini Miss.

Îmbrăcate în rochii de gală, concurentele la titlul Mini Miss, alături de părinţii lor şi organizatori, au protestat înainte de începerea unui concurs faţă de intenţia guvernului de a interzice astfel de manifestări.

Este o măsură în lupta împotriva exploatării copiilor în scopuri comerciale, argumentează guvernanţii.

Purtătoarea de cuvânt a protestatarilor îşi prezintă la rândul ei motivele: „Nu sunt de acord cu faptul că toată lumea este judecată cu aceeaşi măsură. Noi avem o cartă şi respectăm prevederile ei: nu permitem machiaj, înfrumuseţarea artificială a copilelor, nu permitem să folosească tocuri sau să îmbrace ţinute prea decoltate, nepotrivite vârstei. Astăzi, o rochie de prinţesă este o rochie de prinţesă. Nu este nimic de condamnat. Aceste micuţe vor avea de suferit dacă vor interzice aceste concursuri”, a arătat Annabelle Betemps, reprezentanta Mini Miss.

Părinţii fetiţelor sunt de aceeaşi părere. Unul dintre ei spune despre fetiţa sa că are o dezvoltare cu totul normală: „Ea participă la Mini Miss, dar asta nu o împiedică să fie o elevă foarte bună, este foarte studioasă.

Acest gen de concursuri a atras critici dure atât în Europa, cât şi în Statele Unite. Organizatorii, dar şi părinţii, au fost acuzaţi că exploatează copii obligându-i să participe la concursuri de frumuseţe. Folosirea machiajului, pregătirea pentru concursuri şi costumaţiile le fac pe micile concurente să se maturizeze prematur, au spus într-un glas guvernanţii, dar şi psihologii.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri