Record mondial la 12 ani

Data publicării:
Dor Geta popesciu Record mondial Aconcagua 06 02 2016 2

Cele mai mari emoţii le-a avut Crina, sora Getei, care la rândul ei are un record de vârstă pe vârful Aconcagua, însă pe altă rută. Ştie prea bine cât de greu este şi care sunt pericolele.

Crina Popescu, sora Getei Popescu: „Este un vârf dificil pentru că este înalt. Tehnic nu este foarte greu, aclimatizarea trebuie făcută foarte bine, trebuie antrenament foarte bun, pasiune si voinţă, bineînţeles.”

Geta a fost sprijinită permanent de tatăl ei, care este alături de ea în Argentina. Mama aplinistei a rămas acasă şi a aflat abia ieri vestea, deşi ascensiunea se terminase sâmbătă.

Gabriela Gorea, mama Getei Popescu: „Mă simt foarte mândră şi sunt foarte bucuroasă pentru ea, pentru că ştiu că şi-a dorit foarte mult. Perseverează pentru că vrea să ajungă la nişte rezultate mai bune.”

Ileana Andreescu, prietena Getei Popescu: „Comunicarea este destul de redusă, e mai degrabă pe internet, ei se află încă la aproape 4.000 de metri. Atunci când reușește să prindă puțin internet, mi-a trimis o înregistrare cu ultimii pași în apropiere de vârf și câteva poze foarte, foarte frumoase.”

Deşi performanţele Getei sunt lăudate de alpiniştii experimentaţi, ei consideră că adolescenta nu ar trebui să îşi testeze limitele.

Sincron Zsolt Torok, alpinist profesionist: „Aconcagua este un munte înalt, înseamnă alpinism de mare altitudine, organismul suferă, suferă cumplit şi în principiu nu ar trebui să lăsăm copii să urce la astfel de altitudini până în momentul în care ei deja s-au dezvoltat 100%, în principiu peste 20 de ani totuşi sau spre 30.”

În urmă cu două luni, Dor Geta Popescu a cucerit cel mai înalt vulcan de pe planetă, aflat în Chile, care are 6.893 de metri altitudine.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri