Un tânăr a colindat 14 ţări în doi ani. A pornit la drum cu 500 de euro în buzunar şi un rucsac în spate

Data publicării:
tanar calator turism

„Am vrut să explorez lumea, să văd ce are să-mi ofere. Aşa că am decis într-o zi să renunţ la jobul meu pentru că nu am mai vrut monotonie şi rutină” , spune tânărul.

În martie 2013, Bogdan Budai şi-a părăsit postul pe care îl avea într-o multinaţională din Oradea, ca să-şi vadă visul împlinit.

„Pur şi simplu am hotărât să rup tiparele şi să-mi fac eu legile şi regulile mele, să văd dacă se poate şi am descoperit că se poate”, spune Bogdan Budai, turist.

Cu doar 500 de euro în buzunar şi cu un rucsac în spate, Bogdan a ajuns prima dată în Ungaria. Pasiunea sa avea să-l poarte apoi prin Croaţia, Slovenia, Portugalia, Austria, Franţa, Anglia, Cehia, Olanda, Italia, Belgia, Danemarca şi Norvegia.

„Toata călătoria mi-am făcut-o cu autostopul, au fost 2 momente în care nu am folosit maşina, dar tot gratuit am călătorit, inclusiv cu avionul şi cu feribotul. Nişte prieteni şi fratele meu mi-au plătit drumul, practic tot fără bani”, adaugă Bogdan Budai.

Ca să aibă unde dormi, dar şi ce să mănânce, tânărul a muncit.

Sarcinile au fost diverse, de la fermă şi grădinărit până la hostel şi recepţie. Multe dintre lucrurile pe care le-am făcut nu le ştiam înainte şi am ales să le învăţ,”, povesteşte tânărul.

Aşa a ajuns să se descurce cu bani foarte puţini, iar la finalul călătoriei de aproape trei ani, să mai şi rămână cu ceva.

„Ştiu că în primul an am cheltuit 300 de euro, după care, în anul următor, nu am mai avut cheltuieli şi chiar am reuşit în următorul an şi 9 luni să-mi strâng banii înapoi, pe care i-am cheltuit şi chiar să mă întorc cu un pic în plus”, spune turistul.

Întors în ţară în toamna anului trecut, Bogdan a pornit acum într-o altfel de aventură. De data aceasta prin ţară.

„Anul acesta am început un tur în care vreau sa-i învăţ pe oameni cum să călătorească alternativ, nu neapărat folosindu-se de bani sau cu un buget mic”, adaugă tânărul.

Iar cei dornici să înveţe cum să plece la drum cu buget redus, sunt destui.

Am fost interesat, şi eu vreau să călătoresc cândva, fără bani, numai cu o geantă, plecând undeva, probabil în Est şi vreau să culeg idei, experienţe”, mărturiseşte un alt tânăr.

Tânărul se va întâlni, în perioada următoare, cu pasionaţi de aventură din mai multe oraşe ale ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri