Animalele de la Grădina Zoologică din Oradea pot fi adoptate la distanţă

Data publicării:
tigru zoo craiova

Administratorul Grădinii Zoologice din Oradea, Bimbo Szuhai Tibor, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că animalele adoptate vor rămâne în ţarcurile lor.

Practic, iubitorii de animale au posibilitatea ca, pentru 100 de lei pe an, să primească certificatul de "părinte adoptiv” al unui animal pe care şi-l aleg singuri. Pentru persoane juridice, preţul unei adopţii este de 500 de lei pe an.

"Toţi banii vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor fizice şi psihice ale animalelor”, a spus Bimbo Szuhai Tibor, citat de Mediafax.

"Părinţii adoptivi” vor beneficia de un tratament special la Grădina Zoologică din Oradea, respectiv în ultima sâmbătă din aprilie şi în prima sâmbătă din octombrie vor celebra Ziua Părinţilor Adoptivi.

Adopţia poate fi făcută şi pe numele altei persoane, astfel că un certificat de acest fel poate fi făcut cadou.

Primul "părinte adoptiv” de la Zoo Oradea este, de marţi, biologul Anna Marossy, care a ales o suricată.

"Nu mă las până nu le adopt pe toate. Cu cât cunosc mai bine oamenii, cu atât iubesc mai mult animalele”, a spus ea.

Un alt "părinte adoptiv” este Beatrice Szuhai care, în numele blogului ei, a adoptat un leopard, în timp ce firma la care lucrează a adoptat un jaguar.

Totodată, Cinema Palace a adoptat animalul "vedetă” de la Grădina Zoologică Oradea, ursul Bobby.

În total, la Zoo Oradea trăiesc 650 de animale din 150 de specii. Recent, aici s-au născut un pui de ponei şi un şarpe regal, dar şi Virgulă, puiul uneia dintre cele două familii de suricate aduse aici în urmă cu doi ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri