Au trecut 22 de ani de la moartea lui Freddie Mercury, liderul legendarului grup Queen

Data publicării:
freddie 1530365c

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Născut în Zanzibar, în 1946, pe adevăratul său nume Farrokh Bulsara, şi educat în India, Freddie Mercury a înfiinţat trupa Queen în 1971, alături de Brian May, Roger Taylor şi John Deacon.

Queen a devenit un nume greu în industria muzicală în 1975, odată cu lansarea celui de-al patrulea album, "A Night at the Opera", ce conţine legendara piesă "Bohemian Rhapsody", compusă chiar de Freddie Mercury.

Freddie Mercury era un om al spectacolului, fiind recunoscut pentru calităţile sale vocale remarcabile de tenor si pentru prestaţiile live. A compus sute de melodii care au intrat în istoria muzicii.

A concertat de peste 700 de ori alaturi de Queen în întreaga lume. Trupa a fost prima care a cântat pe stadioanele din Africa de Sud, dar şi în fostul spaţiu comunist.

Freddie Mercury a fost diagnosticat cu HIV în 1987. Iniţial, el nu a dorit ca informaţia să fie făcută publică şi a negat zvonurile apărute în presa. Pe 23 noiembrie 1991 a trimis jurnaliştilor un comunicat în care recunoştea că a fost testat seropozitiv.

Ziua următoare, se stingea din viaţa, la doar 45 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri