Autobuzul de câini, ultima modă în Hong Kong. Patrupedele sunt transportate în parcuri, unde se pot juca şi alerga

Data actualizării: Data publicării:
autobuz caini

Să ai un câine ca animal de companie în Hong Kong nu e deloc uşor. O ştiu cel mai bine patrupedele din acest oraş, unde există foarte puţine locuri în care se pot plimba în voie. Trei tineri au venit însă cu ideea salvatoare: autobuzul pentru câini care transportă animalele în parcuri, unde pot alerga în voie.

Foto: Facebook.com/99bus

Autobuzul 99, aşa cum a fost botezat de proprietarii săi, trece în fiecare duminică prin mai multe cartiere ale Hong Kong-ului, de unde preia câinii şi pe stăpânii acestora.

Hong Kong nu este un oraş tocmai prietenos cu câinii, cele mai multe dintre mijloacele de transport în comun nu permit accesul animalelor”, explică Kamric To, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Aşa că Autobuzul 99 este binevenit pentru toţi câinii, iar stăpânii lor spun că patrupedele adoră să călătorească în acest mod. Sunt de altfel cei mai cuminţi călători - stau în braţele oamenilor sau pe culoar, fără să scoată vreun sunet.

O călătorie cu acest autobuz costă între 7 şi 12 dolari, iar până acum, peste 1000 de proprietari de câini au profitat de ofertă.

Hong Kong este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume. Oamenii şi câinii convieţuiesc de multe ori în apartamente de doar 40 de metri pătraţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri