Casa Breslelor la Castelul Corvinilor

Data actualizării: Data publicării:
castelul corvinilor - captura tv - 15 iulie 2015

 

„Vom prezenta câteva din elementele care au constituit breslele din zona Hunedoarei. Vine în completarea ofertei turistice din această zonă”, spune Costin Tincu, directorul Castelulului Corvinilor Hunedoara.

Proiectul îi va aduce pe turişti şi mai aproape de viaţa şi obiceiurile din perioada medievală.

Romii, care nu au făcut niciodată parte din bresle meşteşugăreşti, dar au fost mereu cunoscuţi pentru îndemânarea şi talentul lor, vor fi cei care vor anima Casa Breslelor. Turiştii îi vor vedea la muncă pe meşterii căldărari, lingurari sau argintari.

Sorin Tincu, arheolog, spune că „existau ca meşteşugari, nu putem să ignorăm prezenţa lor, şi ca urmare dorim s-o ilustrăm alături de meşteşugurile tradiţionale din oraşele transilvănene.”

Proiectul finanţat de Norvegia este în valoare de un milion de euro.

Calculele făcute de iniţiatorii proiectului arată că, pe de o parte, numărul turiştilor va creşte cu cel puţin 10%, iar pe de altă parte, această clădire, aflată acum într-o stare avansată de degradare, va fi pusă în circuitul turistic, fiind vorba despre o clădire de patrimoniu, veche de aproape trei secole.

„Ne dorim să punem în valoarea şi clădirile din jurul castelului”, precizează Viorel Arion, primarul Hunedoarei.

Peste 200 de mii de vizitatori au ajuns în acest an la Castelul Corvinilor. Turiştii vor putea vizita Casa Breslelor fără să mai plătească altă taxă în afara biletului de intrare la Castel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri