DIGIMATINAL | Zamira, pisica orientală cu păr scurt

Data publicării:
vlcsnap-00006

Victor Maier - crescător pisici: „Este o rasă rară in România, o rasă deosebită o pisică foarte elegantă cu un corp suplu, un aer de prințesă”.

Din cap şi până in vârful cozii, Zamira este un etalon de gingăşie şi rafinament. Alunecă graţios prin cameră cu picioarele sale înalte si subţiri. Botul prelung se continuă cu o pereche de urechi mari, evazate şi este completat de ochii verzi, migdalaţi, cu o privire blândă. Pănă si culoarea Zamirei este una foarte rară in rândul pisicilor orientale cu păr scurt.

Victor Maier - crescător pisici: „Zamira este lila, spotted lila, adică culoare liliac in puncte. Deocamdată ele nu se observă pentru că pisica e mică, punctele se văd numai pe burtă. În curând, cu creșterea, ele se vor duce și pe corp”.

Este sociabilă, se intelege bine atât cu oamenii, cât și cu alte animale, adoră să se joace şi este foarte activă. Când vine vorba despre îngrijire, Zamira este singura răspunzătoare. Îşi curăţă blana ori de câte ori este necesar, nu are nevoie de tuns sau de periaj complicat, pentru că natura a înzestrat-o cu un singur strat de blană cu păr scurt, mătăsos, lipit de corp. Este sensibilă la schimbările bruște de mediu şi nu-i plac deloc temperaturile scăzute, ca de altfel, oricarei pisici.
Proprietarii se pot bucura de o asemenea felină chiar si 20 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri