Documentar Digi Life: Povestea cafelei

Data publicării:
cafea

Espresso, ristretto, cappuccino, macchiato, con latte, frappe, la ibric… Omenirea bea peste 2 miliarde de cești de cafea pe zi.

La cafeaua turcească se servește doar caimac. În momentul în care a fiert, s-a format această spumă, ea este turnată în ceașcă, după care procesul se reia”, explică Radu Tănase, manager.

La cafea se fac afaceri, oamenii se îndrăgostesc, socializează, se trezesc la realitate sau, pur și simplu, visează cu ochii deschisi.

Nu prea am înțeles care e treaba cu cafeaua, adică de ce să dai cafea, de ce cineva și-ar dori să primească un pachet de cafea? Că nu e ca și cum ai primi o juma' de porc”, spune regizorul Cristi Puiu.

Dacă astăzi sorbim o cafea bună, ar trebui să le mulțumim caprelor!

Acum peste 1000 de ani, în Etiopia, un păstor și-a văzut într-o seară caprele agitate și cu un chef nebun de joacă. A doua zi, a povestit ciudățenia călugărilor de la mănăstirea din apropiere. Aceștia au observat că sprințarele capre mănâncă fructele unui arbore cu flori albe. Așa că s-au pus pe fiert niște fructe și supa obținută avea un gust plăcut. Iar în timpul rugăciunilor au constatat că nu sunt obosiți ca de obicei.

Legenda spune ca au început să bea tot mai des din noua licoare și astfel a pornit cafeaua să cucerească lumea.

Nu poți să bei o cafea nevorbită, n-are rost!”, afirmă antropologul Vintilă Mihăilescu.

Multe lucruri mai puțin cunoscute despre cafea aflați în această seară, de la ora 21:00, pe Digi Life, din primul episod despre cafea, din seria Ingrediente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri