PREMIERĂ. Guvernul dă bani pentru Eurovision

Data publicării:
paula seling si ovi

Este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când Executivul cheltuie bani pentru acest concurs. Conducerea TVR a aprobat pentru ediţia din acest an a Eurovision un buget de 178.000 de euro, cu 22.000 de euro mai puţin ca în ultimii doi ani.

Banii acoperă doar taxa de participare, costurile de transmisie şi deplasarea echipei.

Bugetul TVR pentru Eurovision

 - taxa de participare: 131.000 euro

- releele de transmisie: 14.000 euro

- transportul şi cazarea echipei: 33.000 euro 

Sprijinul Executivului vine ca răspuns la solicitarea făcută chiar de delegaţia României care ne va va reprezenta la Eurovision. Banii de la Guvern vor fi folosiţi pentru producţia spectacolului pe care îl vor susține cei doi artiști care vor reprezenta România - Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), cu piesa „Miracle”.

 

Alte state au renunţat la participarea la Eurovision din cauza problemelor financiare. Douăsprezece ţări, printre care Cipru, Bulgaria, Croaţia şi Slovacia au anunţat că nu-şi vor mai trimite reprezentanţii pe scenă.

Ediția din acest an a Eurovisionului este găzduită de Copenhaga. Spectacolele au loc pe 6, 8 şi 10 mai şi vor fi transmise în direct la TVR. România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai.

Un concurs cu o tradiție de 58 de ani. Palmaresul României 

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri