Evadarea, ultima modă în materie de jocuri pentru tineri

Data publicării:
jocurile evadarii

Mădălina, Paula şi Alex sunt la a doua experinţă într-un astfel de joc de evadare.

„Prima oară a fost foarte greu! Știi din start că eşti închis într-un loc anume şi trebuie să te chinui tu să-ţi dai seama cum ai putea să ieşi. Adică te pune să gândeşti, să cauţi soluţii”, explică ei.

Tot ce se întâmplă într-o cameră, de pildă, este monitorizat în permanenţă din exterior. Dacă una dintre probe nu poate fi trecută, cei din exterior vor da indicii. Important este să parcurgi fiecare etapă, pentru că doar astfel poți elucida misterul unei presupuse crime, de pildă. Doar așa poți găsi cheia care te scoate din cameră.

Cine intră aici trebuie să se înarmeze cu răbdare şi să reziste presiunii timpului. Câteva impresii ale participanților:

Greta Antohi: Ne pare rău că am cedat mai uşor, că am cerut indiciile, nu trebuia!

Cristina Munteanu: (Reporter: E greu să fii detectiv?) Da. Nu e ca în filme !

Ana Mingheraşi: Aici au fost peste 10 - 15 puncte de trecut, dar au fost interesate.

Şi mai interesant este că fiecare joc de evadare are un alt scenariu.

Un exemplu: „O să intraţi într-o piramidă egipteană, unde în urmă cu 60 de ani a intrat şi un explorator, el auzise că a fost închisă o comoară...”

Șapte tineri trebuie să meargă pe urmele exploratorului, să găsească codurile, comoara şi soluţia de ieşire din piramidă.

Bogdan Bâra, director, explică: „Este bine să aduni la un loc oameni cu pregătire din mai multe domenii, astfel încât să rezolve diferitele indicii, să fie fiecare om specializat pe câte ceva, să îşi pună fiecare mintea la dispoziţie, să obţină evadarea”.

Biletul de intrare într-un joc de evadare porneşte de la 40 de lei de persoană, iar durata lui este în medie de o oră. Rezervările se fac pe internet, iar la nivelul întregii ţări sunt peste 40 de astfel de locuri de joacă pentru oameni mari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri