Începe sezonul 5 din „Game of Thrones”. Serialul, difuzat de HBO România în acelaşi timp cu premiera din SUA

Data publicării:
the imp

Câţiva norocoşi au văzut deja primul episod, la o vizionare specială care a avut loc săptămâna aceasta, cu un meniu... medieval.

„Sunt fan dinainte de a apărea filmele, m-am apucat să citesc câte ceva, după care au apărut filmele, şi au venit peste mine şi n-am mai citit cărţile, dar am rămas fan al filmului. Este foarte bine făcut, foarte bine jucat, muzica e foarte bună, actorii sunt minunaţi... efectele... Adică mi-e destul de greu să îi găsesc şi nici nu ţin”, spune actrița Maria Obretin.

„Fiind foarte mulţi actori, care devin celebri trecând pe la "Urzeala tronurilor" şi apoi sunt urmăriţi în alte filme, eu cred că face foarte bine cinematografiei şi pentru asta ar trebui cel mai tare lăudaţi”, spune Irina Margareta Nistor, critic de film.

„Cred că are succesul ăsta pentru că este una dintre cele mai mari producţii ale HBO, investiţia este uriaşă, spaţiile unde se filmează sunt în toată lumea şi sunt spectaculoase, fantasyul are o anumită doză de atracţie, pentru că e spectaculos. Costume frumoase, oamenii foarte frumoşi, cartea e foarte bine scrisă. Audienţa serialului a crescut de la sezon la altul”, afirmă Irina Catanchin, PR & Marketing Manager HBO România.

Atenție! Spoiler în următorul paragraf.

„Game of Thrones” a spart tiparele televiziunii atunci când la finalul primului sezon, Lordul Eddard Stark, cel care părea a fi eroul principal al serialului, a fost decapitat. De atunci, fanii încearcă să nu se mai ataşeze de personaje, pentru că au şanse mari ca favoriţii lor să aibă parte de un final tragic şi cât se poate de sângeros. Oricum ar fi, distribuţia este formată din zeci de actori, iar un favorit poate fi înlocuit oricând cu un altul. Supravieţuirea lor este mereu incertă.

„De fiecare dată mă gândeam, adică mi se pare un act teribil de curaj pentru un autor să îţi omori personajele alea de care ţi se ataşează lumea şi nu ştiu, sutn ataşată de fiecare, asta mi se pare culmea că nu ţin cu niciunul în mod special, ţin cu toţi şi aş vrea să văd cum se întâmplă lucrurile în continuare”, mai spune Maria Obretin.

„Eu sunt unul dintre oamenii de mainstream care îl plac foarte mult pe Tyrion. Tocmai pentru că e cumva un personaj neconvenţional. Cu toate că iniţial părea personaj negativ, trece aşa dintr-o zonă într-alta. Ba e bun, ba e rău, dar e un tip foarte deştept şi descurcăreţ”, adaugă Irina Catanchin.

Serialul este bazat pe seria de cărţi „A Song of Fire and Ice”, scrisă de George R.R. Martin. Până acum au apărut cinci volume, iar altele două sunt pregătire.

Producătorii show-ului au anunţat că, pentru a rămâne fideli poveştii aşternute pe hârtie, ei vor realiza în total şapte sezoane.

Al cincilea capitol din poveste poate fi văzut începând cu această noapte. Pentru abonaţii Digi care nu sunt matinali, episodul va fi disponibil şi pe platforma online HBO Go!

Citiți și Serviciul HBO GO disponibil pentru clienții Digi TV și Digi Net


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri