Hipodromul din Mangalia a găzduit prima cursă de cai din ultimii zece ani

Data publicării:
mangalia

Prima cursă de cai organizată în ultimii zece ani a încântat spectatorii, în acest weekend, pe Hipodromul din Mangalia. Frumoasele exemplare pur sânge englez care au concurat au fost atât din România cât şi din Bulgaria şi Ungaria. Hipodromul de la malul mării promite să revină la strălucirea de altă dată, mai ales că, de anul viitor, cursele de cai vor deveni o delectare a sezonului estival.

Autorităţile promit că turiştii vor putea urmări cel puţin şase astfel de concursuri săptămânal. Până atunci, ne putem bucura de evenimentele demonstrative menite să-i introducă în atmosfera competiţională atât pe cai, cât şi pe jokey.

A trecut aproape un deceniu de când Hipodromul Mangalia nu a mai fost atât de animat. Spectatori, proprietari de cai de rasă şi jokey cu toţii au stat cu sufletul la gură pentru a vedea ce fac preferaţii lor în cursă. Prima, de altfel, din ultimii 10 ani organizată pe Hipodromul din Mangalia.

Cătălin Dogărescu este proprietarul a cinci cai de rasă. Este pasionat încă din copilărie de aceste animale nobile, iar acum vrea să facă performanţă cu ele.

Un cal fără antrenamente, doar ca să îl ţin pentru mine, pentru agrement, costă cam 5 milioane de lei pe lună. Însă de acum încep antrenamentele, ne trebuie antrenor, jokeu, alimentaţie specială. Dar şi valoarea lui creşte de la o cursă la alta”, explică proprietarul.

La Hipodromul de la Mangalia au concurat unii dintre cei mai valoroşi cai pur sânge englez de la Herghelia Mangalia, dar şi de la cele din la proprietari din Bulgaria şi Ungaria.

De anul viitor, cursele de cai vor fi nelipsite din sezonul estival. „Turistul care vine pe litoralul românesc, şi vorbim aici de la Năvodari la Vama Veche, poate veni să urmărească aceste curse hipice. Nu numai de turiştii de la noi, ci şi turiştii din Bulgaria. De ce nu, pentru că într-o oră vor fi aici, la hipodromul Mangalia”, a explicat Cristian Radu, primarul Mangaliei.

Următoarea cursă internaţională de cai este programată la Mangalia pentru aprilie, anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri