Parada maşinilor clasice americane

Data publicării:
parada masinilor clasice bucuresti mediafaxfoto 04.07

Andrei lucrează pentru omul de afaceri Ion Ţiriac şi spune că are una dintre cele mai frumoase meserii. Din când în când poate să conducă o maşină de epocă. Astăzi s-a pregătit pentru parada de Ziua Americii şi a pus mâna pe volanul unei clasice de peste 200.000 de dolari. "Chrysler Imperial, din 1933, 8 cilindri in linie, 6900 cmc, 135 cp, 4 trepte, manuală. E o incursiune în trecut. ca si cum aş citi o carte de Jules Verne. Alt stil de a porni, alt stil de a fi conduse. Nu pot fi bruscate, au toane, au o personalitate anume."

Zece autoturisme vechi, fabricate în Statele Unite au aşteptat cuminţi să iasă la plimbare. Când s-a pus în mişcare, coloana a fost escortată de motocicliştii poliţiei şi a îngreunat circulaţia. Şoferii încetineau să fure câte o fotografie. Şi nimeni nu îi putea acuza. Aşa ceva rar vezi.

A fost prezent şi cel mai spectaculos muscle car din anii 60: un Dodge Charger, fabricat in '68, cu un motor de 7000 cmc şi cu peste 400 de cai-putere.

Coloana clasicelor americane a lasat în spate Arcul de Triumf şi a trecut mândră pe lângă ambasada Rusiei. Din itinerariu nu putea să lipsească Ambasada Statelor Unite. Cu mâna pe claxon, şoferii din paradă ocolesc clădirea decorată pentru sărbătoare.

Ana Păun, coordonatorul PR al Ţiriac Collection, a declarat: "sunt mărci reprezentative: Ford,Chrysler, Dodge... avem şi un Beverlly clasic. A câştigat un concurs de eleganţă la Sinaia, săptămâna trecută."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri