Parfumuri care au făcut istorie

Data publicării:
british pathe - regina maria

O colecţie de parfumuri vechi, unele de la începutul secoului al XIX-lea, poate fi văzută vara aceasta la Castelul Pelişor din Sinaia.

Esențele folosite de Regina Maria, Napoleon Bonaparte sau de celebra Grace Kelly, sunt doar câteva dintre vedetele expoziției. Pasionat de parfumuri, Iacob Val a reuşit să adune în timp nu mai puţin de o mie de sticluţe cu esenţe rare. Toate ascund o poveste - fie a celor care le-au folosit, fie a celui care le-a creat. Dintre toate, se remarcă, însă, parfumul preferat al Reginei Maria. Aroma de violete, iris şi ambră revine la Castelul Pelişor după 77 de ani de la moartea suveranei.

„Vorbim de parfumul retras din producție la moartea Reginei Maria”, a explicat Iacob Val, proprietarul expoziției. Casa regală marchează în acest mod inedit 140 de ani de la naşterea suveranei. Şi parfumul floral preferat de Grace Kelly este inclus în colecţie. Nu doar esenţele sunt deosebite, ci şi sticuleţele în care sunt închise. Expoziția parfumurilor de colecţie este deschisă la Muzeul Pelişor până în luna septembrie şi poate fi vizitată gratuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri