Pistă de biciclete între Timișoara și orașul Zrenjanin, din Serbia

Data publicării:
bicicl

Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, spun autoritățile locale. Bicicliștii vor pleca din Timișoara și vor trece prin localitățile Sânmihaiu Român, Uivar și Otelec, până la graniță, pista continuând până în orașul sârbesc Zrenjanin.

Primele straturi de pietriș și nisip au fost deja puse. Urmează să fie turnat asfaltul și se va putea circula apoi cu bicicleta. Pista are o lățime de doi metri. Vor fi amenajate refugii pe partea dreaptă a traseului, acolo unde platforma digului râului Bega permite, iar circulația cu mașina va fi interzisă.

Valoarea totală a proiectului este de peste două milioane de euro, bani care provin din fonduri europene. Pista se va opri la graniţa cu Serbia.

Vecinii noștri au de realizat și ei o pistă de aproximativ 30 de kilometri de la graniță până în oraşul Zrenjanin.

Avem deja 7 kilometri pregătiţi pentru asfaltare. În iunie şi iulie am avut precipitaţii şi lucrările au întârziat un pic, dar vor termina lucrarea în graficul de execuţie, adică 31 decembrie 2014", spune Ervin Luci, directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

„Sperăm, în luna septembrie, dacă ne permite vreme, aţi văzut că am avut şi situaţii mai delicate din punct de vedere meteorologic, undeva în luna septembrie să inaugurăm primii 10 kilometri de pistă”, ăromite vicepreședintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Nu este prima pistă care leagă România de ţările vecine. În luna iunie, a fost inaugurată parţial o pistă care leagă Oradea de orașul Berettyoujfalu din Ungaria, aflat la 25 de kilometri de graniță. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri