REŢETE RAPIDE PENTRU REVELION. Biscuiţi pentru vin şi perle cu bluecheese

Data publicării:
marius in bucatarie

Iată de ce aveți nevoie:

BISCUIȚI NISIPOȘI PENTRU VIN

Se prepară o bază de aluat cu făină, peste care se pune (atenție, cu moderație, altfel devine foarte iute) puțin piper de Cayenne și o linguriță de boabe de muștar strivite în mojar sau o linguriță de muștar englezesc.

Mai e nevoie de nuci bine uscate (dacă au tras umezeală, băgați-le un pic în cuptor), care se strivesc, și de o jumătate de linguriță de rozmarin, care, tot așa, se fărâmițează în mână.

Se rade parmezan sau brânză Cedar, Ementaler sau orice brânză maturată. La mijlocul compoziției se sparge un ou și se adaugă 175 de grame de unt.

Se frământă aluatul, se rulează într-o folie alimentară și se lasă în frigider până când se întărește untul. Apoi, cu un cuțit cu lama încălzită, se taie din rulou bucăți cu grosimea de circa un centimetru care se pun într-o tavă, pe hârtie de copt. Se dau la cuptorul încins la 180 de grade și se țin până prind consistență și se rumenesc. Se servesc cu un pahar de vin roșu.

PERLE CU BLUECHEESE ȘI PROSCIUTTO

Se pregătește o bază de aluat din făină, ou, smântână foarte grasă, un pahar cu lapte și un vârf de cuțit de praf de copt. Feliile de prosciutto se rup în bucăți mai mici și se adaugă apoi cubulețe de brânză cu mucegai. Se frământă, iar pasta, modelată sub forma unor biluțe, se pune cu lingurița într-o tavă, pe o hârtie de copt. Nu se lasă prea mult la cuptor și e posibil ca brânza cu mucegai să se topească și să deformeze „perluțele”, dar mirosul răspândit și gustul vor fi inegalabile.

Poftă bună!

Urmăriți în materialul video de mai sus demonstrația lui Marius Tudosiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri