RETROSPECTIVE 2014 | Lumea artistică a pierdut nume grele

Data publicării:
joe-cocker


Philip Seymour Hoffman a jucat în peste 50 de filme, în piese de teatru sau producţii tv. În 2006, el a câștigat Premiul Oscar, premiul BAFTA şi globul de aur pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru rolul său din filmul Capote.

La nici şase luni de la moartea lui Philip Seymour Hoffman, provocată de o supradoză de droguri, lumea cinematografică a mai pierdut un titan, pe Robin Williams. Actorul şi-a pus capăt zilelor la 11 august 2014. Rezultatele autopsiei au arătat că suferea de o formă de demenţă,care l-ar fi împins la sinucidere.

Câştigător de premii Oscar, Screen Actors Guild şi Globul de Aur, Robin Williams este recunoscut drept unul dintre cei mai talentaţi actori americani ai ultimelor decenii. Fie că a jucat în comedii, filme de acţiune sau drame, el a dovedit acelaşi talent şi atenţie acordată detaliilor.

Pe final de an, ne-am despărţit de una dintre vocile legendare ale ultimelor decenii - Joe Cocker. Artistul de 70 de ani a pierdut bătălia contra cancerului pulomonar de care suferea.

Joe Cocker a devenit celebru în 1969, la festivalul Woodstock, cu propria variantă a unui hit Beatles. În anii 80, a revenit în forţă, cu celebra piesă You Can Leave Your Hat On. Pentru melodia Up Where We Belong, de pe coloana filmului Ofiţer şi Gentleman, a primit un premiu Grammy şi un Oscar pentru cel mai bun cântec. În 2007, Joe Cocker a primit Ordinul Imperiului Britanic. Artistul a cântat de patru ori la Bucureşti, ultimul dată în august 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri