Reguli noi pentru jocurile de noroc online

Data publicării:
jocuri de noroc

Andrei are 23 de ani. De patru ani, joacă în fiecare zi poker online. A ajuns să câştige, în medie, 5.000 de euro pe lună.

„Joc cam două sesiuni pe zi, una ziua şi una noaptea, cam trei ore fiecare”, spune Andrei.

El este o excepţie. Cea mai mare parte a jucătorilor câştigă puţin sau ies în pierdere. Dar ca să ajungă la performanţă, Andrei recunoaşte că a făcut sacrificii: „Am renunţat la facultate, la Construcţii, în anul II, special ca să mă dedic pokerului, pentru că mi s-a părut că e o şansă bună”.

Şapte milioane de europeni îşi petrec frecvent timpul în faţa calculatorului - joacă poker, ruletă sau pariază online. Statisticile arată că până la 3% dintre ei au o tulburare comportamentală.

În momentul în care un jucător consideră că principalul scop al acestui joc este îmbogăţirea peste noapte, el îşi pierde controlul asupra jocului şi poate deveni jucător la risc”, explică Steliana Rizeanu, psihoterapeut.

Ca să evite astfel de situaţii, Comisia Europeană impune noi reguli pentru toate statele membre.

Crearea unui cont ar urma să fie mai strictă, astfel încât minorii să nu mai poată accesa jocurile de noroc. Oficialii europeni vor să impună şi limite de timp şi de sume cheltuite, dar şi acces la linii telefonice de asistență psihologică.

Trebuie să înţeleagă acest lucru, că activitatea de jocuri de noroc reprezintă o modalitate de recreere şi nu o modalitate de câştiguri peste noapte”, spune Steliana Rizeanu.

În România, pot fi accesate doar platformele de jocuri străine, pentru că nu există niciuna autorizată la noi în ţară.

Dacă vorbim despre infracţiuni, sunt infracţiuni penale, atât pentru cei care organizează jocurile, site-urile, pentru cei care promovează site-urile şi pentru cei care participă la joc”, avertizează Daniel Smeadă, specialist în piața jocurilor de noroc.

Datele statistice la nivel european arată că, în 2012, veniturile din piaţa jocurile de noroc online au depăşit zece miliarde de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri