VIDEO. Recensământ la Zoo. Animalele sunt ademenite la numărătoare cu jucării și bunătăți

Data publicării:
tigri si pantere

Fie că vorbim de tigri, pinguini, maimuţe, şopârle sau de melci, toţi locatarii grădinii zoologice din Londra trebuie înscrişi într-o bază de date. O misiune care nu este deloc uşoară.

„Este un spaţiu mare, avem multe plante şi este destul de dificil. Speciile sociabile sunt cele mai dificile, suricatele, maimuţele veveriţă sunt foarte, foarte active, mereu în mişcare şi le dau bătai de cap îngrijitorilor”, spune Mark Habben, managerul grădinii zoologice din Londra.

Pinguinii au fost uşor de ademenit la măsurat şi cântărit, pentru că s-au lăsat momiţi cu peşte. Pentru maimuţe, îngrijitorii de la grădina zoologica au adus tot felul de jucării.

„Trebuie să ai ochii foarte rapizi şi să te asiguri că ai suficiente bunătăţi astfel încât să vină toate în acelaşi loc deodată. Trebuie să numeri cât de repede poţi. Ajută să ai o pereche de ochi în plus”, spune Amy Heat, îngrijitor grădina zoologică Londra.

Grădina zoologică din Londra este una dintre cele mai vechi din lume şi găzduieşte peste 700 de specii de animale. A fost inaugurată în 1828 ca centru de cercetare ştiinţifică, iar din 1847 este deschisă publicului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri