VIDEO. Spectacol pe cerul Timișoarei

Data publicării:
timis avion

În formaţii de patru, avioanele au zburat în sincron minute în şir. Au trecut dintr-o parte în alta a aeroportului şI s-au răsucit în tandem, ca şi cum ar fi fost comandate toate de un singur pilot.

La fel de impresionante au fost şi acrobaţiile. Acest pilot, de exemplu, le-a arătat oamenilor că poate face într-o singură secundă un tonou complet - adică o răsucire de 360 de grade, în jurul propriei axe.

Şi bătrânele MIG-uri ale armatei române au făcut spectacol pe cerul de deasupra Timişoarei. Sunetul produs de motoare se auzea de la câţiva kilometri depărtare.

Pentru ca acrobațiile să iasă ca la carte, piloţii au făcut exerciţii speciale.

„Am făcut evoluții la joasă înălțime, la înălțimea maximă, de 20 m. A făcut viraje strânse. Au fost exerciții care necesită mult antrenament, antrenament pe care l-am făcut timp de o săptămână”, a spus pilotul Cristian Olărescu.

Spartanul a fost printre cele mai admirate avioane.

30 de tone, 45 de pasageri la bord și sute de km pe oră. Sunt caracteristicile Spartanului care a survolat deasupra Timișoarei. Dacă exercițiul a tăiat respirația Timișorenilor, senzația la bord este cu mult amplificată.

La mitingul aviatic au participat și membri ai lotului național de parașutism, care au făcut să fluture pe cer steagul României.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri