Bristol, un oraş încărcat de istorie

Data publicării:
bristol

Bristol este un fost oraş industrial care a ştiut să se reinventeze şi care s-a transformat într-un centru de cultură şi creativitate. Istoria este parte intregrantă din urbe şi pe lânga acest fundament, locuitorii de aici au ştiut să-şi impună caracterul lor neconvenţional. Astăzi Bristol este un loc plin de cafenele unde colecţiile artistice şi muzica sunt principala atracţie. Banksy, poate cel mai cunoscut artist stradal din lume, este fiul oraşului şi arta lui se pastrează pe pereţii clădirilor din oraşul britanic.

Mândria şi bucuria cetăţenilor din Bristol este puternicul vapor SS Great Britain, proiectat de genialul inginer Isambard Kingdom Brunel în 1843. Acest vas a făcut revoluţie la vremea sa pentru ca era propulsat de o elice. Datorita acestei inovaţii, reuşea sa traverseze Atlanticul, pâna la New York în doar 14 zile. Dupa multe peripeţii vasul este andocat acum într-o "mare de sticla", adică un suport transparent care îl pune şi mai mult în valoare.

Ramânem în continuare tot în lumea navală şi facem o trecere spre viaţa de altă dată din Bristol. Muzeul M Shed oferă o panoramă asupra istoriei urbei, de la macaralele remarcabile din vechiul port, până la autobuzele de epocă şi locomotive cu abur. Totul este interactiv în acest muzeu şi oricine se poate bucura de acest avantaj.

Parcuri, grădina zoologica, case vechi, catedrale şi multă artă. Pe scurt Bristol.

Facem un buget aproximativ pentru o excursie în oraşul port din Marea Britanie:

bilet de avion Bucureşti - Bristol: 340 - 500 euro

cameră de hotel: 50 -100 euro

masa pentru două persoane: 25 euro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri