Bugetul minim pentru o vacanță pe litoralul românesc

Data publicării:
LITORAL

Puţini sunt cei care îşi permit luxul de a se distra pe cinste fără să ţină cont de preţuri. Mulţi îşi fixează un anumit buget pe care îşi propun să nu îl depăşească.

Aurelian Marin, preşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor din Turism: „Ţinând cont că sejurul mediu de cazare este de aproximativ şase zile, iar costul mediu al unui sejur de şase zile este de aproximativ 650 de lei putem estima ca un turist la mare cheltuie în medie 50 de euro pe zi pentru toate serviciile”.

Adică 225 de lei pe zi. Distracţia şi cazarea, spun turiştii, costă cel mai mult.

360 de lei pe noapte este preţul mediu al unei camere duble dintr-un hotel de 3 stele. Asta înseamnă că, în fiecare zi, un turist cheltuie 180 de lei doar pe cazare.

Hotelierii sunt mulţumiţi de începutul lunii august şi spun că, în medie, au încasări de peste 50.000 de lei pe zi.

Oana Tănase, şef recepţie hotel de trei stele: „Capacitatea de cazare este de 170 de camere, grad de ocupare sută la sută. Până pe 15 august nu mai avem camere disponibile”.

Mulţi turişti au recunoscut însă că nu s-au putut limita la o anumită sumă pe zi, pentru că tentaţiile pe litoral sunt mari iar preţurile pe măsură. Un şezlong se închiriază cu 25 sau 30 de lei pe zi, în funcţie de plajă. Amatorii de senzaţii tari cheltuie însă, mult mai mult.

Marius Ene, proprietar skijeturi: „Tarifele sunt următoarele: pentru 10 minute, 100 de lei, pentru jumătate de oră, 200 de lei, se reduce automat, iar la o oră - 350 de lei”.

Dacă doriţi să vedeţi staţiunea Mamaia de la 25 de metri înălţime tebuie să vă suplimentaţi bugetul zilnic. 20 de lei costă o singură călătorie cu telegondola.

Patronii teraselor şi restaurantelor se declară mulţumiţi de încasările care au crescut chiar şi cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Dan-Mădălin Stroe, şef de sală: „În medie, vorbim de un prânz, o ciorbă, o supă, felul doi, undeva la 60 de lei maxim”.

În total, hotelierii şi ceilalţi agenţi economici de pe litoral au încasat nu mai puţin de 90 de milioane de lei, cu aproximativ două milioane de lei mai mult faţă de media încasărilor de weekend din luna trecută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri